Autorităţile locale vor să pună în valoare Centrul Istoric. “Facem un traseu…”

Autorităţile locale vor să pună în valoare Centrul Istoric. “Facem un traseu…”

Unul dintre proiectele pentru care municipalitatea botoşăneană intenţionează să solicite finanţare în cadrul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova vizează conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi istoric, prin care la Botoşani se va realiza „Traseul cultural Mihai Eminescu”.

Adriana Zăiceanu, administratorul public al municipiului, susţine că un astfel de proiect ar veni în continuarea investiţiilor care s-au realizat până acum în Centrul Vechi cu fonduri europene.

Când am reabilitat Centrul Istoric am spus că nu ne oprim la finanţarea obţinută pe PHARE. Am implementat anumite măsuri, am reabilitat o parte din Centrul Istoric, acum trebuie să valorizăm ceea ce am realizat, să continuăm. Facem traseul din Centrul Istoric-Piaţa Primăriei-Pietonalul Unirii-intrăm în Parcul Mihai Eminescu, tot ce este legat de Mihai Eminescu, completat cu activităţi culturale în care vor fi implicaţi cetăţenii, elevii, asociaţii, ONG-uri în aşa fel încât să ne putem promova prin Eminescu. Trebuie să fim însă realişti, este o idee de proiect, noi am pus bazele unor idei de proiecte, unor fişe minimale de proiecte care vor fi dezvoltate, vrem să le depunem. Asta nu înseamnă că vom şi primi finanţare dar dacă nu depunem proiecte nu avem nicio şansă să câştigăm. Aceste proiecte sunt dezvoltate în comun, banii se împart pe parteneri”, a precizat Adriana Zăiceanu.

Dacă un astfel de proiect va primi finanţare, suma maximă care poate fi obţinută fiind de 1 milion de euro, banii se vor împărţi cu administraţia locală din Municipiul Bălţi care de asemenea va implementa un proiect ce ţine de promovarea şi conservarea culturii. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta