Autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea Declarației unice!

Autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea Declarației unice!
Persoanele fizice care obțin venituri independente vor putea să ceară ajutorul autorităților locale la completarea și depunerea declarației unice pentru stabilirea taxelor datorate la stat, conform unui proiect de act normativ al Ministerului Finanțelor. Totuși, opțiunea va fi disponibilă doar celor care n-au o unitate a Fiscului în oraș.
 
Dacă vor avea probleme sau neclarități la completarea și transmiterea declarației unice, persoanele fizice care au venituri din activități independente vor putea cere o mână de ajutor de la autoritățile locale. Însă numai în orașele care n-au o unitate proprie a Fiscului. Măsura este inclusă într-un proiect recent de ordonanță de urgență care va modifica, printre altele, Codul de procedură fiscală, arata Avocatnet.ro.
 
„Organul fiscal local acordă asistență în vederea completării și/sau depunerii declarației unice privind impunerea veniturilor persoanelor fizice pentru contribuabilii care au domiciliul fiscal în localitatea în care își are sediul organul fiscal local și nu există o unitate teritorială a ANAF. Declarația astfel completată se transmite organului fiscal central competent în administrarea contribuabilului, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, fie de contribuabil, fie de organul fiscal local”, este lămurit în documentul publicat zilele trecute de minister.
 
Condițiile în care autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea declarației unice vor fi stabilite ulterior prin ordin al Ministerului Finanțelor și al Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice.
 
Atenție! Proiectul de OUG nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, mare sărbătoare a creștinătății - VIDEO

astăzi, 07:54
315

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita pe 24 iunie. Aceasta sarbatoare este cunoscuta in popor si sub denumirea de Sanziene sau Dragaica.Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea ...

Înregistrările video în procesele penale: Chiar nu vor mai fi folosite ca probe, de acum înainte?

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
643

Probabil ați aflat deja că multe, multe modificări la Codul de procedură penală au fost adoptate săptămâna aceasta în Parlament. Ați aflat, poate, din informațiile oferite de alț...

Iohannis, după condamnarea lui Dragnea: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat!

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
595

Preşedintele Klaus Iohannis se află la Sibiu, cu ocazia reuniunii de liceu a foştilor săi elevi. "Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinţe al Rom&aci...