Autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea Declarației unice!

Autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea Declarației unice!
Persoanele fizice care obțin venituri independente vor putea să ceară ajutorul autorităților locale la completarea și depunerea declarației unice pentru stabilirea taxelor datorate la stat, conform unui proiect de act normativ al Ministerului Finanțelor. Totuși, opțiunea va fi disponibilă doar celor care n-au o unitate a Fiscului în oraș.
 
Dacă vor avea probleme sau neclarități la completarea și transmiterea declarației unice, persoanele fizice care au venituri din activități independente vor putea cere o mână de ajutor de la autoritățile locale. Însă numai în orașele care n-au o unitate proprie a Fiscului. Măsura este inclusă într-un proiect recent de ordonanță de urgență care va modifica, printre altele, Codul de procedură fiscală, arata Avocatnet.ro.
 
„Organul fiscal local acordă asistență în vederea completării și/sau depunerii declarației unice privind impunerea veniturilor persoanelor fizice pentru contribuabilii care au domiciliul fiscal în localitatea în care își are sediul organul fiscal local și nu există o unitate teritorială a ANAF. Declarația astfel completată se transmite organului fiscal central competent în administrarea contribuabilului, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, fie de contribuabil, fie de organul fiscal local”, este lămurit în documentul publicat zilele trecute de minister.
 
Condițiile în care autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea declarației unice vor fi stabilite ulterior prin ordin al Ministerului Finanțelor și al Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice.
 
Atenție! Proiectul de OUG nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Trecem la ora de vara: In noaptea de sambata spre duminica dam ceasurile inainte

astăzi, 12:11
370

In ciuda vremii de afara, Romania va trece, in noaptea de sambata spre duminica, la ora oficiala de vara. Ceasurile vor fi date inainte cu o ora, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00.Astfel, duminica...

Botoșănean implicat într-un accident mortal, la Suceava!

astăzi, 11:19
1859

Doua tiruri si o camioneta s-au ciocnit vineri in trafic, tirurile plonjand in gardul unei case. Soferul unuia dintre autotrenuri a ramas incarcerat, in stare de inconstienta, iar pentru extrager...

În sfârșit, Becali e mulțumit de jucătorul de la FC Botoșani: "Ce gol a dat! Este imposibil sa nu ajunga mare fotbalist!"

astăzi, 09:41
457

Gigi Becali are încredere ca FCSB va triumfa la finalul acestui sezon, dar îsi face timp si pentru viitor. Astfel, finantatorul ros-albastrilor se bucura pentru faptul ca si-a asigurat sem...