Autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea Declarației unice!

Autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea Declarației unice!
Persoanele fizice care obțin venituri independente vor putea să ceară ajutorul autorităților locale la completarea și depunerea declarației unice pentru stabilirea taxelor datorate la stat, conform unui proiect de act normativ al Ministerului Finanțelor. Totuși, opțiunea va fi disponibilă doar celor care n-au o unitate a Fiscului în oraș.
 
Dacă vor avea probleme sau neclarități la completarea și transmiterea declarației unice, persoanele fizice care au venituri din activități independente vor putea cere o mână de ajutor de la autoritățile locale. Însă numai în orașele care n-au o unitate proprie a Fiscului. Măsura este inclusă într-un proiect recent de ordonanță de urgență care va modifica, printre altele, Codul de procedură fiscală, arata Avocatnet.ro.
 
„Organul fiscal local acordă asistență în vederea completării și/sau depunerii declarației unice privind impunerea veniturilor persoanelor fizice pentru contribuabilii care au domiciliul fiscal în localitatea în care își are sediul organul fiscal local și nu există o unitate teritorială a ANAF. Declarația astfel completată se transmite organului fiscal central competent în administrarea contribuabilului, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, fie de contribuabil, fie de organul fiscal local”, este lămurit în documentul publicat zilele trecute de minister.
 
Condițiile în care autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea declarației unice vor fi stabilite ulterior prin ordin al Ministerului Finanțelor și al Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice.
 
Atenție! Proiectul de OUG nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Valeriu Iftime promite că FC Botoșani nu se va preda în fața celor de la FCSB: "Niciodată nu o să mă prostituez!"

astăzi, 13:30
219

Valeriu Iftime, principalul finanțator al celor de la FC Botoșani, are încredere că, după 11 meciuri în care a pierdut cu FCSB, Ciobotariu și gladiatorii săi pot produce surpriza....

De ce profesorul bun e rău!

Joi, 13 Decembrie 2018
589

Știu că pe rol se află un proces în care un ONG (îmi scuze că nu îi cunosc numele) a dat în judecată mai multe mari universități pentru încălcarea prevederilor LE...

Vești pentru șoferi! Cum ar putea fi modificat punctul de amendă

Luni, 10 Decembrie 2018
377

Vești bune pentru toți șoferii! Punctul de amendă ar putea fi modificat. Cel puțin asta se arată într-un proiect de act normativ depus la Senat. Astfel, punctul de amendă ar putea ...