Autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea Declarației unice!

Autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea Declarației unice!
Persoanele fizice care obțin venituri independente vor putea să ceară ajutorul autorităților locale la completarea și depunerea declarației unice pentru stabilirea taxelor datorate la stat, conform unui proiect de act normativ al Ministerului Finanțelor. Totuși, opțiunea va fi disponibilă doar celor care n-au o unitate a Fiscului în oraș.
 
Dacă vor avea probleme sau neclarități la completarea și transmiterea declarației unice, persoanele fizice care au venituri din activități independente vor putea cere o mână de ajutor de la autoritățile locale. Însă numai în orașele care n-au o unitate proprie a Fiscului. Măsura este inclusă într-un proiect recent de ordonanță de urgență care va modifica, printre altele, Codul de procedură fiscală, arata Avocatnet.ro.
 
„Organul fiscal local acordă asistență în vederea completării și/sau depunerii declarației unice privind impunerea veniturilor persoanelor fizice pentru contribuabilii care au domiciliul fiscal în localitatea în care își are sediul organul fiscal local și nu există o unitate teritorială a ANAF. Declarația astfel completată se transmite organului fiscal central competent în administrarea contribuabilului, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, fie de contribuabil, fie de organul fiscal local”, este lămurit în documentul publicat zilele trecute de minister.
 
Condițiile în care autoritățile locale vor ajuta persoanele fizice la completarea și depunerea declarației unice vor fi stabilite ulterior prin ordin al Ministerului Finanțelor și al Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice.
 
Atenție! Proiectul de OUG nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Vodafone anunță concedieri în masă, inclusiv în România

astăzi, 12:15
387

Al doilea operator de telefonie mobila din lume, Vodafone, va concedia in acest an financiar 1.700 de angajati de la centrele de servicii din Romania, Egipt si India, aproximativ 8% din forta sa de mu...

Informația care poate salva o viață: Cum se efectuează corect manevra Heimlich?

astăzi, 09:48
1059

Manevra Heimlich este o procedura folosita pentru a ajuta o persoana care se sufoca. Prin manevra Heimlich, aerul din plamani este impins afara, provocandu-i pacientului tuse. Astfel, obiectul care o...

Amendă uriașă pentru un șofer român: 62.000 de euro pentru transport ilegal de medicamente și țigări!

astăzi, 08:36
439

Un șofer român în vârstă de 34 de ani a fost amendat cu suma de 62.000 de euro de către Garda de Finanțe din Italia după ce s-au găsit în microbuzul său mai multe cutii ...