Autoritatile judetene trebuie sa se descurce pe cont propriu cu datoriile istorice de la Apa Grup!

Autoritatile judetene trebuie sa se descurce pe cont propriu cu datoriile istorice de la Apa Grup!
Cel puţin asta a fost cocluzia trasă de reprezentanţii Consiliului Judeţean atunci când au cerut sprijin la Bucureşti cu privire la datoriile de la Apa Grup Botosani.

"E clar că vizavi de solicitarea noastră privind sprijinul pentru clarificarea datoriilor istorice reacţia a fost negativă, ceva de genul: descurcaţi-vă singuri. Eu am înţeles acest mesaj şi acum lucrez la un program potrivit căruia să ne putem descurca singuri", a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

Ieri s-au purtat discuţii cu privire la pregătirea aplicaţiei pentru accesarea fondurilor europene prin programul POS Mediu. Se pare că judeţul Botoşani poate să aducă de la Uniunea Europeana fonduri de circa 100 de milioane de euro, pentru a-şi rezolva problemele în ceea ce priveşte sistemul de apă şi canalizare în judeţ.

"Deşi suma este foarte mare nu este suficientă pentru a rezolva toate problemele pe care le are judeţul nostru, din punctul acesta de vedere, dar ar fi un pas hotărâtor. Ne aflăm în întârziere în ceea ce priveşte această aplicaţie, şi din punctul meu de vedere Apa Grup a dat dovada de prea multă pasivitate, iar consultantul a dat dovadă de dispreţ. Ieri am spus toate aceste chestiuni şi s-a stabilit ca masterplanul în acest domeniu să se finalizeze în sfârşit şi să se depună aplicaţia împreună cu cererea de finanţare", a precizat Mihai Ţâbuleac.

Preşedintele CJ a menţionat, totodată, că respectivul consultant are un contract prin care s-a stabilit că, în afară de asistenţa tehnică şi de monitorizarea lucrarilor care se execută prin programul ISPA, să facă şi tot ceea ce este necesar pentru ca judeţul Botoşani să acceseze fonduri prin programul POS Mediu.

"El nu prea a făcut acest lucru. Am stabilit să se încheie un act adiţional cu consultantul cu termene foarte clare, cu penalităţi clare pentru nerespectarea termenelor şi cu alocarea fondurilor care au mai rămas de plătit în aşa fel încât să se asigure şi succesul operaţiunii, adică nu-i punem milioanele de euro în braţe", a conchis Ţâbuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
96

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
39

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
556

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...