Asfalt nou pe o stradă intens circulată din Botoșani - FOTO

Un sens de mers de pe una dintre cele mai circulate străzi din municipiul Botoșani a fost asfaltat sâmbătă. 

Asfalt nou pe o stradă intens circulată din Botoșani - FOTO

Lucrările pe Bulevardul George Enescu, pe cele două benzi care coboară de la intersecția cu strada Primăverii până la sensul giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Mihai Eminescu, au început sâmbătă dimineață la ora 07.00 și au fost finalizate în jurul orei 18.00.

Totuși tronsonul pe care s-a turnat stratul de uzură va mai rămâne închis câteva ore pentru a permite asfaltului să se răcească și să se întărească.

Săptămâna viitoare se va turna asfalt și pe celălalt sens de mers, fiind totodată reabilitate și trotuarele și schimbate bordurile. 

"În cursul zilei de astăzi au demarat lucrările de turnare a stratului de uzura al asfaltului pe Bulevardul George Enescu sensul de mers dinspre strada Primăverii către Bulevardul Mihai Eminescu. Acest sens de mers va fi inchis circulației autoturismelor până la ora 22:00 pentru a permite asfaltului să se răcească şi să se întărească. Practic, în acest moment, jumătate din tronsonul de bulevard pe care se lucrează este gata, săptămânile viitoare urmând să continue lucrările de reparații trotuare şi asfalt pe celălalt sens de mers", a declarat viceprimarul Marian Murariu.

 
După finalizarea lucrărilor de pe Bulevardul George Enescu va fi amenajat și un sens giratoriu din balize, la intersecția cu strada Bucovina.

Lucrările sunt executate de firma Conrec iar  fondurile vor fi luate din bugetul alocat anul acesta pentru întreţinere şi reparaţii străzi, capitol pentru care s-au prins  4 milioane de lei. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1427

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
716

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
486

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...