Aripa PSD din guvern vrea impozite mai mari

Aripa PSD din guvern vrea impozite mai mari
Un ministru social-democrat sustine ca bugetul nu va putea sustine niciodata investitiile cu actualul nivel de taxare. Impozitele ar putea creste odata cu depasirea crizei economice.

Aripa social-democrata a cabinetului Boc are in vedere sa rediscute cu partenerii de guvernare democrat-liberali cota unica de impozitare, situata in prezent la 16%.

Constantin Nita, ministrul IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, a declarat ca actualul sistem de impozitare nu reuseste sa atraga la bugetul de stat venituri mai mari de 30%- 31% din produsul intern brut (PIB).

El a spus ca partidele aflate la guvernare ar putea ajunge in urmatorii ani la un compromis privind cota de impozitare. Social-democratii sustin impozitarea progresiva, cand cei cu venituri mici platesc dari mai mici, iar persoanele cu venituri mari dau statului o parte mai mare din castig.

In opinia lui Constantin Nita, cota unica si-a atins scopul si il atinge si anul acesta, pe timpul crizei“, insa sistemul trebuie regandit. Solutiile pe care ministrul IMM-urilor le considera potrivite sunt fie majorarea cotei unice pana la 19%-20%, fie majorarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) pana la 22%, fie un sistem progresiv de impozitare.

Orice umflare a impozitelor s-ar putea conveni intre PSD si PDL, aceasta va fi aplicata dupa ce firmele vor depasi cu bine dificultatile economice.

sursa: evz

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție! Este interzis să amestecați aceste medicamente cu alcool!

astăzi, 17:20
472

Potrivit Consumer Reports, mai mult de 100 de medicamente pot provoca probleme atunci când sunt amestecate cu alcool. Combinarea acestora poate avea simptome începând cu greaț...

Doi medici anchetați în Italia, după moartea unei românce de 35 de ani!

astăzi, 15:41
449

Medicii sunt acuzați că au tratat cu superficialitate femeia, care la puțin timp după ce a fost consultată de ei și asigurată că nu suferă de nimic grav, a decedat. Conaționala noastră ar ...

Polițist botoșănean, trimis în judecată pentru luare de mită!

astăzi, 14:51
3572

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor P.V. şi P.D.M., ambii din județul Botoşani, primul cercetat...