Aripa PSD din guvern vrea impozite mai mari

Aripa PSD din guvern vrea impozite mai mari
Un ministru social-democrat sustine ca bugetul nu va putea sustine niciodata investitiile cu actualul nivel de taxare. Impozitele ar putea creste odata cu depasirea crizei economice.

Aripa social-democrata a cabinetului Boc are in vedere sa rediscute cu partenerii de guvernare democrat-liberali cota unica de impozitare, situata in prezent la 16%.

Constantin Nita, ministrul IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, a declarat ca actualul sistem de impozitare nu reuseste sa atraga la bugetul de stat venituri mai mari de 30%- 31% din produsul intern brut (PIB).

El a spus ca partidele aflate la guvernare ar putea ajunge in urmatorii ani la un compromis privind cota de impozitare. Social-democratii sustin impozitarea progresiva, cand cei cu venituri mici platesc dari mai mici, iar persoanele cu venituri mari dau statului o parte mai mare din castig.

In opinia lui Constantin Nita, cota unica si-a atins scopul si il atinge si anul acesta, pe timpul crizei“, insa sistemul trebuie regandit. Solutiile pe care ministrul IMM-urilor le considera potrivite sunt fie majorarea cotei unice pana la 19%-20%, fie majorarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) pana la 22%, fie un sistem progresiv de impozitare.

Orice umflare a impozitelor s-ar putea conveni intre PSD si PDL, aceasta va fi aplicata dupa ce firmele vor depasi cu bine dificultatile economice.

sursa: evz

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

IPS Bartolomeu ANANIA: Duminica Ortodoxiei - VIDEO

astăzi, 07:09
23

Duminica Ortodoxiei sau Duminica biruintei Ortodoxiei este sarbatorita in prima duminica a Postului Mare. Instituita in secolul al IX-lea, aceasta sarbatoare este inchinata biruintei dreptei credinte ...

Românii au devenit a doua cea mai importantă comunitate de străini din Bruxelles: 40.000 de români locuiesc în capitala Belgiei

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
208

Aproape unu din zece locuitori străini ai Bruxelles-ului este român, arată datele publicate în această săptămână de Institutul de Statistică şi Analize din Bruxelles, citate ...

Scandal monstru într-o comună din judeţul Botoşani. Doi tineri bătuţi şi o maşină distrusă

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
10466

Doi tineri, Ionuţ I de 28 de ani şi Daniel B., de 18 de ani, ambii din comuna Corni au vrut să petreacă într-un bar din comuna Tudora. Distracţia le-a fost stricată de trei tineri...