Aripa PSD din guvern vrea impozite mai mari

Aripa PSD din guvern vrea impozite mai mari
Un ministru social-democrat sustine ca bugetul nu va putea sustine niciodata investitiile cu actualul nivel de taxare. Impozitele ar putea creste odata cu depasirea crizei economice.

Aripa social-democrata a cabinetului Boc are in vedere sa rediscute cu partenerii de guvernare democrat-liberali cota unica de impozitare, situata in prezent la 16%.

Constantin Nita, ministrul IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, a declarat ca actualul sistem de impozitare nu reuseste sa atraga la bugetul de stat venituri mai mari de 30%- 31% din produsul intern brut (PIB).

El a spus ca partidele aflate la guvernare ar putea ajunge in urmatorii ani la un compromis privind cota de impozitare. Social-democratii sustin impozitarea progresiva, cand cei cu venituri mici platesc dari mai mici, iar persoanele cu venituri mari dau statului o parte mai mare din castig.

In opinia lui Constantin Nita, cota unica si-a atins scopul si il atinge si anul acesta, pe timpul crizei“, insa sistemul trebuie regandit. Solutiile pe care ministrul IMM-urilor le considera potrivite sunt fie majorarea cotei unice pana la 19%-20%, fie majorarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) pana la 22%, fie un sistem progresiv de impozitare.

Orice umflare a impozitelor s-ar putea conveni intre PSD si PDL, aceasta va fi aplicata dupa ce firmele vor depasi cu bine dificultatile economice.

sursa: evz

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judeţul Botoşani, pe primul loc pe ţară la o cultură specială

astăzi, 17:36
114

Premisele sunt optimiste şi pentru anul viitor, în condiţiile în care estimările vizează o suprafaţă cultivată cu cânepă de peste 1000 de hectare. În acelaşi timp la D...

Costel Enache, înaintea meciului cu Astra: Avem de luat o revanșă faţă de meciul din tur, o revanşă faţă de oamenii care cred în noi!

astăzi, 15:05
137

Tehnicianul a mai adăugat că ar fi nedrept ca FC Botoşani să nu îşi menţină locul în clasament, după ce s-a depus atâta efort pentru această poziţie. Înaintea partide...

Seminarul Teologic Botoşani marchează cu sobrietate funebră decesului regelui Mihai I - FOTO

astăzi, 14:35
208

În dimineaţa zilei de vineri, 15 decembrie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani, ca în fiecare vineri dealtfel, s-a săvârşit Sfâ...