Aripa PSD din guvern vrea impozite mai mari

Aripa PSD din guvern vrea impozite mai mari
Un ministru social-democrat sustine ca bugetul nu va putea sustine niciodata investitiile cu actualul nivel de taxare. Impozitele ar putea creste odata cu depasirea crizei economice.

Aripa social-democrata a cabinetului Boc are in vedere sa rediscute cu partenerii de guvernare democrat-liberali cota unica de impozitare, situata in prezent la 16%.

Constantin Nita, ministrul IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, a declarat ca actualul sistem de impozitare nu reuseste sa atraga la bugetul de stat venituri mai mari de 30%- 31% din produsul intern brut (PIB).

El a spus ca partidele aflate la guvernare ar putea ajunge in urmatorii ani la un compromis privind cota de impozitare. Social-democratii sustin impozitarea progresiva, cand cei cu venituri mici platesc dari mai mici, iar persoanele cu venituri mari dau statului o parte mai mare din castig.

In opinia lui Constantin Nita, cota unica si-a atins scopul si il atinge si anul acesta, pe timpul crizei“, insa sistemul trebuie regandit. Solutiile pe care ministrul IMM-urilor le considera potrivite sunt fie majorarea cotei unice pana la 19%-20%, fie majorarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) pana la 22%, fie un sistem progresiv de impozitare.

Orice umflare a impozitelor s-ar putea conveni intre PSD si PDL, aceasta va fi aplicata dupa ce firmele vor depasi cu bine dificultatile economice.

sursa: evz

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întrerupe apa în centrul orașului. Vezi străzile afectate!

Marţi, 18 Septembrie 2018
1301

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani anunţă că miercuri, 19 septembrie 2018, în intervalul orar 9:00-16:00, S.C. Elsaco Electronic S.R.L. are programate lucrări în zona Pietonal Trans...

Adolescent în comă, găsit de o bătrână în scara blocului!

Marţi, 18 Septembrie 2018
465

Spaimă teribilă pentru o bătrână care, vrând să iasă din apartament, a dat pe scara blocului peste un adolescent despre care a crezut inițial că nu mai suflă! Femeia a sunat ...

A crezut că e în România, dar a fost imediat arestată: O româncă beată a făcut scandal într-un spital din Italia!

Marţi, 18 Septembrie 2018
807

O femeie româncă în vârstă de 36 de ani a fost arestată în provincia Padova din Italia, după ce a făcut scandal într-un spital la care a fost transportată în ...