Aproape 400 de sefi din ANAF sunt chemati astazi la Bucuresti, pentru a fi demisi!

Aproape 400 de sefi din ANAF sunt chemati astazi la Bucuresti, pentru a fi demisi!

 Directia pentru Cultura Botosani, vizata de ordonanta aprobata miercuri de Guvern  

In jur de 400 de directori ai Directiilor Financiare, Autoritatii Vamilor, Garzii Financiare si ai Administratiilor Financiare au fost convocati vineri, la ora 12.00, la sediul ANAF din Capitala. pentru a fi instiintati de demitere, a declarat joi pentru NewsIn presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu.

"In aceasta seara (joi n.r.) la ora 21.00, toti sefii garzii financiare din tara au fost chemati la birouri pentru a primi preavizul de concediere iar mâine (vineri n.r.) aproape 400 de directori generali si directori generali adjuncti ai Directiilor Financiare, Autoritatii Vamilor, Garzii Financiare si ai Administratiilor Financiare din toate judetele au fost convocati la Bucuresti pentru a li se aduce la cunostinta ca vor trebui sa elibereze functiile in termen de 30 de zile", a precizat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Oprescu a adaugat ca toti inspectorii teritoriali de munca si adjunctii acestora au primit preaviz de demitere in cursul zilei de joi, scrie NewsIn.

"Ma astept ca cel putin 2.000 de persoane sa fie demise, ca urmare a aplicarii Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern, ce vizeaza desfiintarea in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a functiilor care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate", a mai spus liderul SNFP.

Surse guvernamentale au declarat joi, pentru NewsIn, ca toti sefii serviciilor deconcentrate primesc joi si vineri decizii de demitere, iar in urmatoarele 30 de zile intra in vigoare preavizul impus de Codul Muncii pentru functiile de conducere, interval in care se vor desfasura si concursurile pentru desemnarea noilor sefi.

Potrivit acestora, in sedinta de saptamâna viitoare, Executivul va aproba prin HG si modelul contractului de management pe care viitorii sefi ai serviciilor deconcentrate trebuie sa si-l asume.

Pe lista serviciilor deconcentrate se afla directiile de sanatate publica, casele de asigurari de sanatate (care apartin de Ministerul Sanatatii), directiile pentru cultura, culte, patrimoniu cultural (Ministerul Culturii si Cultelor), comisariatele pentru protectia consumatorului si oficiile teritoriale pentru IMM-uri si cooperatie (Ministerul pentru IMM-uri).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
65

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
19

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
79

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...