Apel făcut de prefect către botoșănenii care sunt martorii unei situații de urgență!

Botoșănenii care sunt martorii unei situații de urgență, sau care au nevoie de ajutor, pot transmite în timp real informații către Departamentul pentru Situații de Urgență, venind astfel în sprijinul echipelor de intervenții. 

Apel făcut de prefect către botoșănenii care sunt martorii unei situații de urgență!

 Dan Nechifor  Foto: Stiri.botosani.ro

O aplicație implementată de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) oferă cetățenilor posibilitatea de a transmite o situație de urgență pe care au sesizat-o sau în care se află.

Aplicația a fost lansată în luna aprilie a acestui an, este gratuită, se instalează în câteva secunde şi este compatibilă cu orice fel de dispozitiv smartphone şi iphone. 

Prin intermediul acestei aplicații se pot transmite, de către cetățeni, alerte meteo, alerte rutiere, de inundaţii, drumuri blocate, sau alerte de altă natură ce pot declanşa situaţii de urgenţă și la care este martor. De asemenea, utilizatorii aplicaţiei “DSU” primesc notificări de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes.

Raportarea nu reprezintă un apel la 112, ci va fi folosită de personalul “DSU” pentru a veni în sprijinul echipelor de intervenţie. (Vezi AICI mai multe detalii despre aplicatie).

Prefectul Dan Nechifor a făcut un apel către botoșăneni să își instaleze pe telefoane această aplicație și să o utilizeze la nevoie.

"Aplicația vine îi sprijinul echipelor de intervenție care sunt trimise la cel caz. Vine cu un set de informaţii privind modul în care trebuie să reacţionăm în situaţiile de urgenţă. Vorbim despre comportamentul în caz de cutremur, inundații, incendii, acordarea primului ajutor și măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puși în fața unei situații de urgență. Ca noutate, lecțiile vin şi cu teste, unde pot fi verificate cunoștințele acumulate prin parcurgerea articolelor. De aceea o recomand şi domnilor profesori pentru orele de dirigenţie. Pentru cei pe care îi interesează ştirile referitoare la diverse situaţii de urgenţă gestionate de echipajele de specialitate, există şi o astfel de secţiune", a spus prefectul Dan Nechifor.

Până acum, botoşănenii nu sunt in topul judeţelor, după numărul de utilizatori, fiind circa 9.000 de descărcări şi utilizări ale aplicaţiei. Ne depăşesc judeţe similare precum Neamţul – care are 14.000 de utilizatori sau Suceava – unde sunt 27.000 de descărcări ale aplicaţiei pentru situaţiile de urgenţă. 

 

 

Spune-ne opinia ta