APEL CATRE FUNCTIONARI! - Politicienii vin si pleaca, institutiile si functionarii raman!

APEL CATRE FUNCTIONARI! - Politicienii vin si pleaca, institutiile si functionarii raman!
Nu va puneti singuri la zid intrand intr-o greva inutila si ilegala, ce are in spate revendicari nerealiste. Functionarii publici trebuie sa rezolve probleme ale cetatenilor, nu sa le genereze probleme, trebuie sa fie un element de echilibru si continuitate intr-o societate.

Politicienii vin si pleaca, institutiile si functionarii raman.

O greva a functionarilor publici, mai ales a celor care lucreaza in servicii vitale, ar duce la un blocaj in societate si la nemultumiri ale cetatenilor.

Imaginati-va cum ar fi sa aveti casatoria programata si sa aflati ca trebuie sa amanati acest eveniment pentru ca ofiterul starii civile este in greva. Sau ca doriti sa platiti o taxa si sa aflati ca nu aveti unde. Nu ati intra in greva in calitate de contribuabil? Si daca acestia ar intra, nu ne-am mai primi deloc salariile.

O greva ar genera nemultumiri si i-ar pune la zid pe functionarii publici. Nu parlamentarii, nu guvernantii ar fi cei blamati, ci functionarii publici. Nu faceti pe placul unor lideri ai unor sindicate ce va reprezinta doar in mica masura, lideri implicati in jocuri politice. Nu deveniti masa de manevra, nu luati asupra voastra raspunderea unor decizii pripite ale parlamentarilor. Pastrati-va decenta si mandria.

Este nerealista o crestere de salariu cu 50% in orice domeniu de activitate. Este adevarat ca sunt multi functionari, in special cei tineri, cu venituri modeste, dar nu blocarea activitatii trebuie sa reprezinte solutia realista si oportuna in Romania anului 2008, ci performanta, calitatea serviciilor pe care le oferiti cetatenilor.

In orice domeniu de activitate, salariul creste o data cu performanta.

Ar fi justificata aceasta crestere daca:

-ar creste performantele administratiei cu 50%;

-ar fi rezolvate cererile cetatenilor cu 50% mai repede;

-ar fi administratia cu 50% mai receptiva fata de solicitarile cetatenilor;

-s-ar munci cu 50% mai eficient. Fac un apel la echilibru si decenta, aspecte care ar trebui sa faca parte dintr-o societate normala.

Dragos Dinca

Secretar de Stat, Director General al Institutului National de Administratie

NOTA REDACTIEI: Am ales sa publicam acest apel in urma semnalelor venite din partea mai multor functionari publici, care refuza sa fie folositi ca masa electorala, in interesul unor sindicalisti.

Functionarii din administratia publica botosaneana spun ca sunt de acord cu imbunatatirea statutului lor, doar daca solicitarile ar fi de alta natura.

Astfel, sunt aduse in discutie salarizarea pe criterii de performanta, sporurile de risc, de integritate, de boala, de stres. In acest fel s-ar pune pret pe calitate, fapt care ar duce la bunastarea economica si administrativa, in interesul cetateanului.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
5

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
20

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
532

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...