Apă gratuită din sistemul de irigații de la Manoleasa cel puțin zece ani FOTO

Apă gratuită din sistemul de irigații de la Manoleasa cel puțin zece ani FOTO

Prezent la Manoleasa, la darea în funcțiune a sistemului de irigații, este și directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), Florin Barbu.

Acesta a precizat că investiția s-a ridicat la jumătate de milion de lei și are o garanție de 10 ani, timp în care fermierii vor putea folosi apă gratuit din sistemul de irigații.

"Acum două luni m-am depalsat aici, am văzut sistemul care nu mai funcționa de 15 ani și am luat decizia de a-l pune în funcțiune. Valoarea investiției este undeva la 500.000 de lei, dar în momentul de față atât fermierii care sunt organizați în asociații cât și alți fermieri care pot să își monteze motopompe sau alte echipamente de irigații au apa gratuită pe canalele de irigat. Din cele 8 agregate am pus 2 în funcțiune astăzi și zic că prin această investiție și garanția dată de 10 ani această amenajare va funcționa și va fi apă gratuită", a declarat directorul ANIF.

 

"Datorită sistemului de irigați noi cei de pe malul Prutului putem supraviețui și putems alva cutlurile agricole. S-a și anunțat că va fi o mare secetă vara aceasta, cu toate că acum timpul arată foarte frumos, dacă nu am avea apă mai târziu practic am pierde totul. Timp de 25 de ani aceste sisteme au fost moarte", a meționat Cristinel Aroșculesei, primarul comunei Manoleasa.

Cât privește sistemul de la Movileni, din comuna Havârna, Florin Barbu a precizat că trebuie înființată o organizație de udători care să depună cerere și proiect pe măsura 4.3 pe PNDR 2014-2020, în vederea obținerii unei finanțări.

În jurul orei 11.20 la Manoleasa a ajuns și Ministrului Agriculturii, Petre Daea, fiind așteptat de fermieri și de autoritățile locale.






 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
4

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
51

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
104

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...