Anunţul făcut de un secretar de stat la Botoşani: Sancţiuni disciplinare şi amenzi pentru funcţionarii care cer ştampila pe documente!

Anunţul făcut de un secretar de stat la Botoşani: Sancţiuni disciplinare şi amenzi pentru funcţionarii care cer ştampila pe documente!

O practică întâlnită în multe instituţii publice este ca funcţionarii să ceară ştampila pe diverse documente, deşi acest lucru nu mai este obligatoriu şi este reglementat printr-un act normativ.

Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, prezent miercuri la Botoşani a anunţat că se lucrează la o prevedere legislativă prin care funcţionarii care mai cer ştampila pe documente să fie amendaţi sau cercetaţi disciplinar.

Secretarul de stat s-a arătat extrem de deranjat de faptul că încă mai sunt funcţionari publici care acţionează în acest mod. 

“Lucrăm în cadrul ministerului nostru în acest moment să introducem un text suplimentar asupra acelor modificări care sunt referitoare la ştampilă. Ştampila a fost scoasă în afara legii, ca să spun aş, şi în clipa în care mergeţi într-o instituţie a statului român nu au voie să vă ceară ştampilă pe documente iar lucrul acesta din păcate nu se întâmplă şi funcţionarii doresc în continuare, în anumite cazuri ştampila. Vom face o propunere către premier prin care vom aplica chiar o sancţiune, chiar şi financiară, pentru acei funcţionari publici care nu respectă legea. Dorinţa noastră este să eliminăm ştampila şi am făcut-o deja dar funcţionarii în continuare o cer şi vom face o modificare în textul legii prin care să menţionăm clar că cine va cere ştampila va fi amendat şi sancţionat disciplinar”, a declarat Harry Ilan Laufer.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

astăzi, 12:29
284

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1478

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6372

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...