Anunţul făcut de un secretar de stat la Botoşani: Sancţiuni disciplinare şi amenzi pentru funcţionarii care cer ştampila pe documente!

Anunţul făcut de un secretar de stat la Botoşani: Sancţiuni disciplinare şi amenzi pentru funcţionarii care cer ştampila pe documente!

O practică întâlnită în multe instituţii publice este ca funcţionarii să ceară ştampila pe diverse documente, deşi acest lucru nu mai este obligatoriu şi este reglementat printr-un act normativ.

Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, prezent miercuri la Botoşani a anunţat că se lucrează la o prevedere legislativă prin care funcţionarii care mai cer ştampila pe documente să fie amendaţi sau cercetaţi disciplinar.

Secretarul de stat s-a arătat extrem de deranjat de faptul că încă mai sunt funcţionari publici care acţionează în acest mod. 

“Lucrăm în cadrul ministerului nostru în acest moment să introducem un text suplimentar asupra acelor modificări care sunt referitoare la ştampilă. Ştampila a fost scoasă în afara legii, ca să spun aş, şi în clipa în care mergeţi într-o instituţie a statului român nu au voie să vă ceară ştampilă pe documente iar lucrul acesta din păcate nu se întâmplă şi funcţionarii doresc în continuare, în anumite cazuri ştampila. Vom face o propunere către premier prin care vom aplica chiar o sancţiune, chiar şi financiară, pentru acei funcţionari publici care nu respectă legea. Dorinţa noastră este să eliminăm ştampila şi am făcut-o deja dar funcţionarii în continuare o cer şi vom face o modificare în textul legii prin care să menţionăm clar că cine va cere ştampila va fi amendat şi sancţionat disciplinar”, a declarat Harry Ilan Laufer.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1317

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
689

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1072

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....