Anunţul făcut de un secretar de stat la Botoşani: Sancţiuni disciplinare şi amenzi pentru funcţionarii care cer ştampila pe documente!

Anunţul făcut de un secretar de stat la Botoşani: Sancţiuni disciplinare şi amenzi pentru funcţionarii care cer ştampila pe documente!

O practică întâlnită în multe instituţii publice este ca funcţionarii să ceară ştampila pe diverse documente, deşi acest lucru nu mai este obligatoriu şi este reglementat printr-un act normativ.

Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, prezent miercuri la Botoşani a anunţat că se lucrează la o prevedere legislativă prin care funcţionarii care mai cer ştampila pe documente să fie amendaţi sau cercetaţi disciplinar.

Secretarul de stat s-a arătat extrem de deranjat de faptul că încă mai sunt funcţionari publici care acţionează în acest mod. 

“Lucrăm în cadrul ministerului nostru în acest moment să introducem un text suplimentar asupra acelor modificări care sunt referitoare la ştampilă. Ştampila a fost scoasă în afara legii, ca să spun aş, şi în clipa în care mergeţi într-o instituţie a statului român nu au voie să vă ceară ştampilă pe documente iar lucrul acesta din păcate nu se întâmplă şi funcţionarii doresc în continuare, în anumite cazuri ştampila. Vom face o propunere către premier prin care vom aplica chiar o sancţiune, chiar şi financiară, pentru acei funcţionari publici care nu respectă legea. Dorinţa noastră este să eliminăm ştampila şi am făcut-o deja dar funcţionarii în continuare o cer şi vom face o modificare în textul legii prin care să menţionăm clar că cine va cere ştampila va fi amendat şi sancţionat disciplinar”, a declarat Harry Ilan Laufer.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
339

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
581

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
271

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...