Angajații unei instituții din Botoșani se pregătesc de grevă generală!

"Numeroasele încercări ale angajaţilor de a obţine rezolvarea problemelor pe calea dialogului au eşuat şi au condus în cele din urmă la decizia acestora de a intra în grevă".

Angajații unei instituții din Botoșani se pregătesc de grevă generală!

Consilierii de probaţiune din Capitală şi din şapte judeţe, au intrat miercuri în grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că nu le-au fost rezolvate problemele de natură salarială. Potrivit unui comunicat transmis miercuri, au intrat în grevă consilierii de probaţiune din Bucureşti şi judeţele Arad, Braşov, Cluj, Galaţi, Ilfov, Timiş şi Vrancea.

De asemenea, consilierii de probaţiune din alte 12 judeţe, printre care și Botoșani, intenţionează să declanşeze greva generală în cursul zilei de joi şi vineri. Joi au anunţat grevă judeţele Alba, Botoşani, Dâmboviţa, Harghita, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, iar vineri - Argeş, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Mureş şi Teleorman.

"Consilierii de probaţiune protestează astfel faţă de nerezolvarea problemelor de natură salarială pe care le-au semnalat în ultimii ani către conducerea Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP), respectiv a Ministerului Justiţiei (MJ), şi care s-au acumulat în timp, culminând cu calculul incorect al salariilor tuturor angajaţilor din sistemul de probaţiune începând cu luna ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi cadru de salarizare unitară în sistemul bugetar. La nivel declarativ, responsabilii din DNP şi MJ au recunoscut toate problemele semnalate de consilierii de probaţiune, dar până în prezent nu au luat măsuri pentru soluţionarea acestora. Numeroasele încercări ale angajaţilor de a obţine rezolvarea acestor probleme pe calea dialogului au eşuat şi au condus în cele din urmă la decizia acestora de a intra în grevă", se arată într-un comunicat al consilierilor de probaţiune din Bucureşti.

Citeste si PROTEST într-o instituție din Botoșani: "Neglijați ani de-a rândul, brusc redescoperiți ca soluție miraculoasă la fel de fel de probleme ale sistemului!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
270

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5275

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
205

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...