Vineri: Angajații Penitenciarului Botoșani protestează în fața instituției!

Vineri: Angajații Penitenciarului Botoșani protestează în fața instituției!

Angajaţii din Penitenciarul Botosani protesteaza vineri, începând cu ora 12:00, în faţa Penitenciarului, iar pe 3 octombrie vor participa la un miting in fata Ministerului Justitiei.

Pe lista de revendicari sunt incluse:

1. conditii de lucru mai bune – ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de  investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.

2. plata orelor suplimentare restante – in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni la Penitenciarul Vaslui ca acestea vor fi platite si nu s-a tinut de cuvant.

3. stoparea imputernicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. Chiar directorul general Marian Dobrica se afla de mai bine de 2 luni in aceasta situatie.

4. eliminarea discriminarilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018.

5. aprobarea Statutului politistului de penitenciare – cerem ministerului Justitiei sa includa si observatiile sindicatelor in proiectele transmise prin fortarea procedurii de avizare la Parlament.

6. incetarea abuzului asupra pensionarilor – cerem eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor.

7. plata integrala a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justitiei sa aplice corect prevederea legala obtinuta in Parlament de catre sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.


Comunicat Sindicatul Novo Legis

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece Ani

astăzi, 13:46
12

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
120

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
88

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...