Angajatii DGASPC risca sa nu-si primeasca salariile la timp!

Angajatii DGASPC risca sa nu-si primeasca salariile la timp!

 Doina Nacu, director executiv al DGASPC  

Eforturile facute atat de Consiliul Judetean Botosani, cat si de conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, par sa fie zadarnice pana in prezent.

Doina Nacu, directorul executiv al DGASPC, si Constantin Manolache, vicepresedintele CJ, s-au deplasat vineri la Bucuresti pentru a identifica solutii privind starea financiara a Directiei.

"Vineri am fost cu domnul vicepresedinte Constantin Manolache la Bucuresti, am avut audienta la Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului, la doamna Ileana Slavu, impreuna cu doamna Luminita Anghel, secretar de stat, si urmeaza sa vada care sunt posibilitatile financiare. Pana atunci ni s-a spus sa incercam sa reducem din cheltuieli. Am inteles ca saptamana aceasta sunt ocupati cu prezentarea raportului pe tara la Geneva si ni s-a spus ca vor face tot posibilul ca saptamana viitoare sa gasească solutii", a declarat Doina Nacu, director DGASPC.

O alta promisiune din partea celor de la Bucuresti este ca, in cel mai scurt timp, un reprezentant din cadrul ministerului va veni la Botosani pentru a discuta si la nivelul CJ.

"Ni s-a refuzat transferul unor sume din trimestrul III in II, transfer pe care l-am cerut intr-o adresa la Ministerul Finantelor, de asta ne-am si deplasat la Bucuresti. Am depus memorii si la Ministerul de Finante si la Ministerul Muncii. Am alertat toate institutiile. Ramane de vazut daca la nivel de Consiliu Judetean se vor mai gasi resurse ca sa se asigure partea de salarii, cat de cat, pe aceasta luna", a spus Doina Nacu.

In prezent DGASPC are bani doar pentru hrana copiilor care sunt in grija asistentilor maternali, si pentru cazarea si cantina studentilor din cadrul Directiei.

Conducerea institutiei a mentionat ca problema ar fi pana se intra in trimestrul III, perioada critica fiind luna iunie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

METEO: Cod Galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
765

Ploi, vânt cu aspect de vijelie, grindină și descărcări electrice anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea d...

VIDEO - Ce face un șofer după un accident într-un sens giratoriu din Suceava!

Duminică, 15 Iulie 2018
1194

Camerele de supraveghere au surprins un accident spectaculos, într-un sens giratoriu din Suceava, care a avut loc joi, 12 iulie. În imagini se observă cum, la ora 23.35, șoferul unu...

16 accidente de muncă în primul semestru din anul 2018, la Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
253

În primul semestru al anului 2018, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 16 accidente de muncă (12 persoane accidentate în anul 2018 şi 4 persoane accidentate î...