Angajatii Consiliului Judetean vor beneficia de cresteri salariale de circa 300 lei fiecare!

Angajatii Consiliului Judetean vor beneficia de cresteri salariale de circa 300 lei fiecare!

 Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Cresterea de salariu, in plina criza financiara, vine in urma unor negocieri ale sporurilor din contractul colectiv de munca. Astfel, salariatii Consiliului Judetean Botosani vor avea un singur spor, ceva mai consistent, celelalte fiind desfiintate.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristian Achitei, a mentionat ca, daca pana acum sporurile reprezentau un total de 300 lei la salariu, acum cresterea va fi de circa 600 de lei, reprezentand un singur spor.

"Ei voiau 800 lei, dar nu avem. Contractul lor colectiv de muncă a expirat şi trebuia renegociat. Cand s-a renegociat s-a ajuns la această situaţie. Noi am analizat creşterea, ţinând cont de situaţia de criză şi de bugetul pe care îl avem, şi am făcut calculele în funcţie de buget. Am analizat bugetul. Nu e o creştere mare de la 350 la 650 de lei", a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele CJ.

Potrivit legii, funcţionarilor publici şi salariaţilor contractuali li se acordă lunar drepturi sociale pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii, în cuantum de 650 lei.

"Am dat jos o valoare echivalentă cu 350 de lei. Au fost scoase următoarele: spor de loialitate, ajutor de sărbători – Crăciun şi Paşte, primă de 1 iunie, fond pentru ţinută vestimentară (de care beneficiau toţi angajaţii) şi premiul de 8 martie. Noi am făcut o medie lunară la tot ce înseamnă sporuri. Am ajuns la o ceartă cu sindicatele, pur şi simplu, contractul lor de muncă s-a încheiat şi s-a făcut o renegociere a acordului cadru cu salariaţii", a conchis Cristian Achitei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
203

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
592

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
341

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...