Angajatii Consiliului Judetean vor beneficia de cresteri salariale de circa 300 lei fiecare!

Angajatii Consiliului Judetean vor beneficia de cresteri salariale de circa 300 lei fiecare!

 Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Cresterea de salariu, in plina criza financiara, vine in urma unor negocieri ale sporurilor din contractul colectiv de munca. Astfel, salariatii Consiliului Judetean Botosani vor avea un singur spor, ceva mai consistent, celelalte fiind desfiintate.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristian Achitei, a mentionat ca, daca pana acum sporurile reprezentau un total de 300 lei la salariu, acum cresterea va fi de circa 600 de lei, reprezentand un singur spor.

"Ei voiau 800 lei, dar nu avem. Contractul lor colectiv de muncă a expirat şi trebuia renegociat. Cand s-a renegociat s-a ajuns la această situaţie. Noi am analizat creşterea, ţinând cont de situaţia de criză şi de bugetul pe care îl avem, şi am făcut calculele în funcţie de buget. Am analizat bugetul. Nu e o creştere mare de la 350 la 650 de lei", a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele CJ.

Potrivit legii, funcţionarilor publici şi salariaţilor contractuali li se acordă lunar drepturi sociale pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii, în cuantum de 650 lei.

"Am dat jos o valoare echivalentă cu 350 de lei. Au fost scoase următoarele: spor de loialitate, ajutor de sărbători – Crăciun şi Paşte, primă de 1 iunie, fond pentru ţinută vestimentară (de care beneficiau toţi angajaţii) şi premiul de 8 martie. Noi am făcut o medie lunară la tot ce înseamnă sporuri. Am ajuns la o ceartă cu sindicatele, pur şi simplu, contractul lor de muncă s-a încheiat şi s-a făcut o renegociere a acordului cadru cu salariaţii", a conchis Cristian Achitei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil căzut de la etajul 3 al unui bloc din Dorohoi!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1262

Un băiețel a căzut duminică seara de la geamul apartamentului în care locuiește cu părinții, în municipiul Dorohoi, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.Incide...

A ajuns la spital după ce a primit un telefon de la un "polițist"!

Duminică, 24 Septembrie 2017
2055

Botoșăneanca în vârstă de 69 de ani a fost la un pas de a cădea în plasa unui escroc care a apelat la metoda "accidentul" în încercarea de a face rost de ba...

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

Duminică, 24 Septembrie 2017
6757

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...