Angajatii Consiliului Judetean vor beneficia de cresteri salariale de circa 300 lei fiecare!

Angajatii Consiliului Judetean vor beneficia de cresteri salariale de circa 300 lei fiecare!

 Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Cresterea de salariu, in plina criza financiara, vine in urma unor negocieri ale sporurilor din contractul colectiv de munca. Astfel, salariatii Consiliului Judetean Botosani vor avea un singur spor, ceva mai consistent, celelalte fiind desfiintate.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristian Achitei, a mentionat ca, daca pana acum sporurile reprezentau un total de 300 lei la salariu, acum cresterea va fi de circa 600 de lei, reprezentand un singur spor.

"Ei voiau 800 lei, dar nu avem. Contractul lor colectiv de muncă a expirat şi trebuia renegociat. Cand s-a renegociat s-a ajuns la această situaţie. Noi am analizat creşterea, ţinând cont de situaţia de criză şi de bugetul pe care îl avem, şi am făcut calculele în funcţie de buget. Am analizat bugetul. Nu e o creştere mare de la 350 la 650 de lei", a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele CJ.

Potrivit legii, funcţionarilor publici şi salariaţilor contractuali li se acordă lunar drepturi sociale pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii, în cuantum de 650 lei.

"Am dat jos o valoare echivalentă cu 350 de lei. Au fost scoase următoarele: spor de loialitate, ajutor de sărbători – Crăciun şi Paşte, primă de 1 iunie, fond pentru ţinută vestimentară (de care beneficiau toţi angajaţii) şi premiul de 8 martie. Noi am făcut o medie lunară la tot ce înseamnă sporuri. Am ajuns la o ceartă cu sindicatele, pur şi simplu, contractul lor de muncă s-a încheiat şi s-a făcut o renegociere a acordului cadru cu salariaţii", a conchis Cristian Achitei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Buna Vestire, cea mai importană veste din istorie - VIDEO

Sâmbătă, 24 Martie 2018
200

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

Sâmbătă, 24 Martie 2018
233

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

Sâmbătă, 24 Martie 2018
570

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...