Angajatii Consiliului Judetean vor beneficia de cresteri salariale de circa 300 lei fiecare!

Angajatii Consiliului Judetean vor beneficia de cresteri salariale de circa 300 lei fiecare!

 Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Cresterea de salariu, in plina criza financiara, vine in urma unor negocieri ale sporurilor din contractul colectiv de munca. Astfel, salariatii Consiliului Judetean Botosani vor avea un singur spor, ceva mai consistent, celelalte fiind desfiintate.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristian Achitei, a mentionat ca, daca pana acum sporurile reprezentau un total de 300 lei la salariu, acum cresterea va fi de circa 600 de lei, reprezentand un singur spor.

"Ei voiau 800 lei, dar nu avem. Contractul lor colectiv de muncă a expirat şi trebuia renegociat. Cand s-a renegociat s-a ajuns la această situaţie. Noi am analizat creşterea, ţinând cont de situaţia de criză şi de bugetul pe care îl avem, şi am făcut calculele în funcţie de buget. Am analizat bugetul. Nu e o creştere mare de la 350 la 650 de lei", a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele CJ.

Potrivit legii, funcţionarilor publici şi salariaţilor contractuali li se acordă lunar drepturi sociale pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii, în cuantum de 650 lei.

"Am dat jos o valoare echivalentă cu 350 de lei. Au fost scoase următoarele: spor de loialitate, ajutor de sărbători – Crăciun şi Paşte, primă de 1 iunie, fond pentru ţinută vestimentară (de care beneficiau toţi angajaţii) şi premiul de 8 martie. Noi am făcut o medie lunară la tot ce înseamnă sporuri. Am ajuns la o ceartă cu sindicatele, pur şi simplu, contractul lor de muncă s-a încheiat şi s-a făcut o renegociere a acordului cadru cu salariaţii", a conchis Cristian Achitei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hoț "calificat" în furturi din locuințe, prins de polițiștii din Darabani!

astăzi, 09:26
83

4.000 de lei este prejudiciul cauzat de un tânăr de 23 de ani, care vreme de trei luni a intrat în opt locuințe, de unde a furat bunuri și sume de bani. Pe lângă infracțiunile d...

Trei nume pentru funcția de premier. PSD decide azi cine îi ia locul lui Tudose!

astăzi, 09:14
258

Mihai Tudose și-a anunțat luni seară demisia în urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD în urma căreia a pierdut sprijinul partidului. Liviu Dragnea și-a impus punctul d...

Fotbalist botoşănean luat în vizor de patronul FCSB

astăzi, 08:54
164

Gigi Becali a renunțat pentru moment la pista ”Băluță”, dar un alt jucător important al Craiovei se află pe lista finanțatorului de la FCSB: Andrei Burlacu, mijl...