Angajați nemulțumiți la Primăria Dorohoi! Petiție făcută la Prefectură!

Neplata unor drepturi salariale a stârnit nemulțumirea mai multor salariați care lucrează la Primăria municipiului Dorohoi. 

Angajați nemulțumiți la Primăria Dorohoi! Petiție făcută la Prefectură!

   Foto: Realitatea Dorohoiana

Aceștia au făcut o petiție pe care au transmis-o Instituției Prefectului, în care sesizează faptul că primarul Dorin Alexandrescu nu le-ar acorda drepturile salariale conform OUG 20, care rezolvă inechitățile din administrația publică locală.

În urma acestei petiții, prefectul și-a trimis corpul de control la Dorohoi, care a constatat că nemulțumirile oamenilor sunt justificate și a pus în vedere conducerii primăriei să acorde salariaților toate drepturile care li se cuvin prin lege. 

"Am primit o adresă de la un grup de salariați de la Primăria Dorohoi care reclamau nerespectarea prevederilor legale din OUG 20, este vorba de ordonanța care uniformizează salariile din administrația publică locală. Am trimis corpul de control acolo, am comunicat rezultatele controlului și domnului primar și i-am solicitat să reanalizeze modul de stabilire a drepturilor salariale pentru personalul angajat în aparatul de specialitate al primăriei în conformitate cu prevederile respectivei Ordonanțe. Celor care au reclamat le-am spus că se pot adresa și instanțelor de judecată în condițiile în care domnul primar va considera că nu este necesară așezarea salariilor așa cum a fost prevăzut în OUG 20", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, susține că a dat compartimentelor de specialitate din cadrul primăriei să analizeze raportul corpului de control al prefectului. Cât privește neplata respectivelor drepturi salariale, Alexandrescu susține că a fost o chestiune interpretabilă a cadrului legislativ și de aici au apărut neînțelegerile. 

"A fost corpul de control și a lăsat o hârtie pe care o voi analiza și voi vedea care este problema și dacă cineva a greșit sau nu și voi rezolva. E problema unor drepturi salariale privind OUG 20. Eu am dat o dispoziție de primar către compartimentul personal pentru a o pune în aplicare, dânșii au fost atunci antrenați cu multe idei din diferite zone, e o situație mai delicată. Le-am spus să meargă și la Prefectură și la alte instituții să vadă cum s-a procedat și după o perioadă de timp văd că vine corpul de control al prefectului la sesizarea unor salariați. Sunt câțiva nemulțumiți. Am dat hârtia de la coprul de control spre analiză la secretarul municipiului, la directorul economic", ne-a declarat primarul municipiului Dorohoi.

 

 

Spune-ne opinia ta