Angajata unei primării din judeţul Botoşani a intrat în grevă

Situaţie tensionată la o primărie din judeţul Botoşani, unde o angajată a intrat în grevă acuzând că i s-a făcut o nedreptate, fiind la un pas să îşi piardă locul de muncă.

Angajata unei primării din judeţul Botoşani a intrat în grevă

Elena Brehuescu, angajată pe funcţia de consilier juridic debutant, la Primăria comunei Cristeşti, a intrat de luni în grevă. Femeia este nemulţumită că a primit calificativul “necorespunzător” la evaluarea activităţii şi îl acuză pe secretarul comunei că este cel vinovat de tot ceea ce se întâmplă, spunând că de trei ani de când lucrează la primărie nu i s-a dat posibilitatea să avanseze profesional, aşa cum prevede Legea funcţionarilor publici.

Femeia a sesizat şi Instituţia Prefectului, dar şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, având deschise acţiuni inclusiv în instanţă. Ba mai mult, angajata Primăriei din Cristeşti susţine că de când lucrează pe postul de consilier juridic debutant nu i s-a adus la cunoştinţă vreun document care să ateste că a fost evaluată profesional.

“Nu mi s-au dat drepturile într-un termen legal, am fost ţinută trei ani de zile consilier juridic debutant, m-am luptat în instanţă şi am o sentinţă la Tribunalul Botoşani, după nicio sancţiune, după nicio evaluare anuală de care să am cunoştinţă, nicio adresă de neîndeplinire a atribuţiilor mi s-a dat calificativul necorespunzător, respectiv 1,85. Am sesizat Instituţia Prefectului, am solicitat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să mi se facă evaluarea prin corpul de control şi dacă decide că merit 1,85 după trei ani de zile, nefăcându-se o evaluare în termen legal, atunci mă supun voinţei primăriei. (...) Este o sentinţă care spune că în urma celor analizate se constată un exces de putere din partea domnului secretar al comunei Cristeşti şi un refuz nejustificat. Am pierdut drepturile salariale, umilinţa şi statutul funcţiei nu mai este ceea ce este, am pierdut dreptul de a contesta acel calificativ în termen de un an, dreptul de a dezvolta o carieră pe legea funcţionarilor publici, de a efectua un transfer şi am pierdut vechimea juridică rămânând în gradul de acum, de a susţine un examen, de a face cinci ani vechime să candidez la o altă funcţie”, a spus Elena Brehuescu.

Aceasta susţine că problemele ar fi mai vechi, de pe vremea fostului primar, secretarul comunei aducându-i diverse reproşuri de-a lungul timpului legate de activitatea profesională.

Primarul comunei Curteşti, Ionel Lucian Borfotină, a luat la cunoştinţă de decizia angajatei de a intra în grevă, dar spune că există un raport de evaluare în baza căruia se poate desface contractul de muncă.

“Este un raport de evaluare al domnului secretar, este o decizie a instanţei în care se specifică ca domnul secretar să facă evaluarea, am citit evaluarea, nu a luat notă de trecere, i-am comunicat-o doamnei, nu a vrut să o primească, mi-a făcut răspuns deşi nu a primit-o. Nu mi-a spus de când intră în grevă, dar e dreptul fiecăruia. Poate să se adreseze şi Instituţiei Prefectului. Avem o decizie a instanţei în care se specifică să se facă raport de evaluare, iar în baza acelui raport, pentru că ea a fost încadrată ca referent debutant, după o periodă se face evaluare şi se decide dacă rămâne sau i se desface contractul de muncă. Nu l-a trecut acel raport, automat i se desface contractul de muncă”, a specificat primarul comunei Cristeşti, care s-a declarat nemulţumit de activitatea mai multor funcţionari din primărie.

Elena Brehuescu este decisă să îşi facă dreptate uzând de toate căile legale, iar marţi vrea să protesteze în faţa Instituţiei Prefectului.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întrerupe apa în centrul orașului. Vezi străzile afectate!

astăzi, 16:26
478

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani anunţă că miercuri, 19 septembrie 2018, în intervalul orar 9:00-16:00, S.C. Elsaco Electronic S.R.L. are programate lucrări în zona Pietonal Transilvaniei  nr....

Femeie care urma să nască, refuzată de 5 spitale pe motiv că are 160 de kilograme!

astăzi, 15:40
608

O femeie în vârstă de 28 de ani din Bârlad, care urma să nască, a fost refuzată de 5 spitale, motivul invocat de reprezentanții unităților medicale fiind acela că tână...

Întâlnirea secretarilor unităţilor administrativ- teritoriale din judeţ

astăzi, 14:26
191

Instituţia Prefectului - Judeţul Botoşani a găzduit astăzi întâlnirea secretarilor unităţilor administrativ- teritoriale din judeţ în cadrul unei activităţi de îndrum...