Angajat al Direcției Agricole Botoșani, în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate!

Angajat al Direcției Agricole Botoșani, în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate!

Un angajat al Direcției Agricole Botoșani a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate. 

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Abuziloae Paul, consilier în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Botoşani.

Potrivit ANI, în perioada 20 mai 2011 - 05 decembrie 2012,  Abuziloae Paul a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier în cadrul Direcţiei de Agricultură Botoşani şi calitatea de prestator în cadrul RGIC Consultanţă S.R.L., încălcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

"Persoana [..] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică [..] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului", transmite ANI.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
9

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
33

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
235

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...