Alimentatia persoanelor institutionalizate, o problema mai mare decat cea a salariilor

Alimentatia persoanelor institutionalizate, o problema mai mare decat cea a salariilor
Situatia financiara din sistemul de asistenta sociala si protectia copilului Botosani devine tot mai tensionata, de la o zi la alta. Daca pana acum cea mai mare problema din aceasta activitate o reprezenta lipsa fondurilor pentru salarii, in prezent, si alimentatia persoanelor institutionalizate este amenintata de lipsa banilor.

Prin urmare, daca Guvernul nu-si va indrepta fata spre Botosani, copiii din centre, batranii si persoanele cu handicap vor ajunge sa rabde de foame.

Este vorba de problema hranei, a echipamentelor, a cheltuielilor de intretinere. Prin urmare, afectati in final, daca Guvernul chiar nu vrea sa reactioneze, nu vor fi, in cea mai mare masura, salariatii, ci persoanele institutionalizate, adica tocmai acele categorii vulnerabile, cum sunt copiii, persoanele cu handicap sau persoanele in varsta, a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ Botosani.

Vreo 70 de miliarde de lei vechi este suma necesara pentru cheltuieli materiale si de functionare pentru hrana, echipament, cheltuieli de intretinere si asigurarea utilitatilor la toate sediile care apartin de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Botosani.

Pentru ca situatia devine una extrem de dificila, in urmatoarele zile, Tabuleac va pleca spre Bucuresti, impreuna cu Gheorghe Sorescu, prefectul de Botosani, pentru a le reaminti celor de la centru obligatiile pe care le au fata de Botosani.

Noi le cerem sa respecte legea, sa respecte judetul Botosani si sa inteleaga faptul ca trebuie sa se indrepte cu privirea si catre noi si sa nu mai stea numai cu spatele, a mai adaugat seful CJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
662

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
226

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
177

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...