Alianța USR-PLUS pregătită să preia Prefectura Botoșani

Alianța USR-PLUS pregătită să preia Prefectura Botoșani

Liberalii se pare că sunt la un pas de pierderea postului de prefect al județului Botoșani.

În urma rezultatelor sub așteptări atât la alegerile locale cât și la cele parlamentare, reprezentanții PNL Botoșani sunt panicați și se tem că vor pierde funcția de prefect. La finele săptămânii trecute, deputatul Costel Șoptică, care este și liderul liberalilor botoșăneni, a declarat că în primele zile ale acestei săptămâni, va avea loc o nouă rundă de negocieri. Liderul PNL s-a arătat încrezător, dar se pare că reprezentanții PLUS, aflați în alianță cu cei de la USR, au primit “directive” să pregătească om pentru postul de prefect.

Sunt într-adevăr discuții avansate în acest sens și marți cel târziu vom ști exact ce și cum Avem oameni pregătiți și putem propulsa o persoană în funcția de prefect. Vom discuta și cu colegii de la USR și ne vom pune de acord în funcție de rezultatele ultimelor negocieri de la București, a declarat Magda Oleniuc, președinta organizației județene PLUS.

Cei de la USR, au declarat prin vocea lui Adi Hobjilă, că la Botoșani, formațiunea pe care o reprezintă, au câteva nominalizări, dar numai pentru funcția de subprefect, la prefect nici măcar nu le-a trecut prin cap să se gândească. Noi, cei de la USR, avem câteva nominalizări pentru funcția de subprefect. Avem oameni și din domeniul juridic și din domeniul economic, câțiva oameni foarte buni. Vom vedea în aceste zile cum se vor tranșa negocierile”, a declarat reprezentantul USR.

Deputatul Șoptică a declarat că va negocia în continuare pentru funcția de prefect, dar a luat în calcul și un eșec, afirmând că în cazul în care prefectul va reveni PLUS-ului, liderul liberal îl va propune pe actualul prefect, Dan Nechifor, pentru un post de subprefect.

 

Spune-ne opinia ta