Alegerile europarlamentare la Botosani, cu 35% mai ieftine decat cele parlamentare!

Alegerile europarlamentare la Botosani, cu 35% mai ieftine decat cele parlamentare!
Prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, a precizat ca, in comparatie cu alegerile parlamentare de anul trecut, suma alocata la alegerile europarlamentare de pe 7 iunie a fost cu 35% mai mica, in noiembrie 2008 alocandu-se 2 milioane de lei, fata de 1.360.000 lei, cat s-a alocat la europarlamentare.

"Situatia cheltuielilor care s-au facut la aceste alegeri europarlamentare este totusi o situatie partiala, pentru ca nu avem cheltuielile materiale aduse la zi, din cauza ca legea ne permite un numar de 40 de zile. De exemplu nu ne-a venit factura de la Teatrul Mihai Eminescu sau cheltuielile materiale legate de transportul unuia dintre membrii BEJ pentru predarea procesului-verbal", a declarat prefectul Cristian Roman.

In ceea ce priveste cheltuielile, sunt trei capitole: cheltuieli de personal, fiind vorba despre 1.040.000 de lei care s-au cheltuit, iar restul de 1.015.500 urmeaza sa se intoarca la bugetul de stat, apoi pentru cheltuieli de capital - au fost alocati 10.000 de lei, cu care s-a cumparat un copiator modern in valoare de 9. 746 lei.

Pentru cheltuielile materiale a fost alocata suma de 310.000 lei, din care s-au cheltuit 144.000 de lei, adica mai putin de 50%.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1112

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
350

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
283

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...