Alegeri parțiale la Nicșeni: Un candidat independent ajunge primar!

Locuitorii comunei Nicșeni, din județul Botoșani, și-au ales, duminică, noul primar. La nivelul comunei au fost organizate trei secții de votare, în satele Nicșeni, Dorobanți și Dacia.

Alegeri parțiale la Nicșeni: Un candidat independent ajunge primar!

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru Primărie fiind vorba de Claudiu Bulboacă (PNL), Iulian Iliescu (independent, dar susținut de PSD+ALDE), Mina Nigel-PMP, și independenții Ioan Gaidur și Liviu Cotruță.

Cele mai multe voturi au fost obținute de medicul veterinar Iulian Iliescu, candidat independent, dar care a fost susținut de PSD+ALDE. 

Iliescu a obținut 325 voturi la Secția de la Dorobanți, iar candidatul PNL, Claudiu Bulboacă, 191 de voturi. Candidatul PMP a obținut 8 voturi, Ioan Gaidur 78 de voturi, iar Liviu Cotruță 29 voturi.

La secția de votare din satul Dacia, care a fost și cea mai mică secție, din cele 98 de voturi valabil exprimate cele mai multe au fost obținute de Iulian Iliescu, votat de 54 dintre alegători, urmat de Claudiu Bulboacă (PNL), cu 23 de voturi. Fostul primar al comunei Nicșeni, Ioan Gaidur, a obținut la această secție de votare doar 10 voturi, iar candidatul PMP, Mina Nigel, 4 voturi.

La secția de la Nicșeni, Iulian Iliescu a obținut 296 de voturi, iar principalul său contracandidat, Claudiu Bulboacă, a fost votat de 118 alegători. Ioan Gaidur a obținut la această secție 10 voturi, Mina Nigel 11 voturi, iar Liviu Cotruță doar 2 voturi.

Din cei 2.140 de cetățeni cu drept de vot, s-au prezentat la urne 55.09% dintre alegători.

"Le mulțumim nicșenenilor pentru că ne-au susținut și le vom demonstra că așteptările lor nu sunt zadarnice. Partidul Social Democrat a promovat întotdeauna oamenii valoroși, de aceea am ales să susținem candidatura domnului Iulian Iliescu, chiar dacă a devenit candidat independent, forțat de acțiunile liberalilor.  Mai mult susținerea candidaturii în persoana domnului Iulian Iliescu de către coaliția PDS-ALDE a fost  în concordanță cu opțiunea majorității locuitorilor comunei. Dl. Iulian Iliescu este omul potrivit la locul potrivit, un tânăr specialist, care și-a propus să schimbe în bine fața comunei Nicșeni, în următorii trei ani. Viziunea domniei sale se pliază pe strategia social-democrată, lucru îmbucurător pentru parlamentarii PSD, care îl vor susţine la punerea în practică a programului său electoral. Încrederea exprimată în candidatul susținut de alianța PSD-ALDE -  dr. Iulian Iliescu  oferă o șansă în plus dezvoltării Nicșeniului din punct de vedere administrativ, social, economic și cultural", a declarat senatorul Doina Federovici, președintele organizației județene a PSD Botoșani.

Alegerile parțiale din comuna Nicșeni sunt organizate sunt ce fostul primar, Ioan Gaidur, și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei. 

În ciuda faptului că a primit o condamnare, Gaidur a putut candida la alegerile de duminică după ce Curtea de Apel Suceava a suspendat una dintre interdicțiile primite, și anume aceea de a fi ales.

Foto: Iulian Iliescu


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1248

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
338

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
320

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...