Alegeri parțiale doar într-o comună din județul Botoșani!

Deși patru comune din județul Botoșani au rămas fără primari după ce aceștia fie au renunțat la mandat, fie și l-au pierdut în baza unor sentințe judecătorești, într-o singură unitate administrativ teritorială este sigur că se vor organiza alegeri parțiale.

Alegeri parțiale doar într-o comună din județul Botoșani!

Este vorba de comuna Vlăsinești, unde Lucian  Trufin a renunțat la mandat după ce a ajuns în Parlament.

În comunele Vlădeni, Nicșeni și Mihălășeni, unde primarii au fost destituiți, nu se pot organiza deocamdată alegeri parțiale întrucât cauzele încă se află pe rolul instanțelor, după ce au fost atacate deciziile date de judecătorii botoșăneni.

"Instituția Prefectului a înștiințat Autoritatea Electorală Permanentă, s-a transmis și către Direcția Generală pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, faptul că se vor organiza alegeri anticipate sigur deocamdată numai pentru comuna Vlăsinești, unde fostul primar a renunțat pentru a prelua mandatul de senator. Pentru comunele Vlădeni și Nicșeni cu toate că legea prevede că Hotărârea Tribunalului este definitivă s-au formulat cereri de recurs de către foștii primari la Curtea de Apel Suceava, iar la Mihălășeni termenul în instanță este pe data de 28 aprilie. Așteptăm Hotărârea de Guvern pentru organizarea alegerilor pentru comuna Vlăsinești", a declarat prefectul Dan Șlincu.

La Nicșeni, Ioan Gaidur și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei.

Comunele Vlădeni și Mihălășeni, conduse de Voicu Murariu și Loredan Gianin Buraga, au rămas de asemenea fără primari după ce aceștia au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate.

Premierul Sorin Grindeanu a avansat ca dată de organizare a alegerilor parțiale data de 11 iunie, dar trebuie adoptată și o Hotărâre de Guvern în acest sens.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2762

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1760

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1056

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...