Alegeri parțiale doar într-o comună din județul Botoșani!

Deși patru comune din județul Botoșani au rămas fără primari după ce aceștia fie au renunțat la mandat, fie și l-au pierdut în baza unor sentințe judecătorești, într-o singură unitate administrativ teritorială este sigur că se vor organiza alegeri parțiale.

Alegeri parțiale doar într-o comună din județul Botoșani!

Este vorba de comuna Vlăsinești, unde Lucian  Trufin a renunțat la mandat după ce a ajuns în Parlament.

În comunele Vlădeni, Nicșeni și Mihălășeni, unde primarii au fost destituiți, nu se pot organiza deocamdată alegeri parțiale întrucât cauzele încă se află pe rolul instanțelor, după ce au fost atacate deciziile date de judecătorii botoșăneni.

"Instituția Prefectului a înștiințat Autoritatea Electorală Permanentă, s-a transmis și către Direcția Generală pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, faptul că se vor organiza alegeri anticipate sigur deocamdată numai pentru comuna Vlăsinești, unde fostul primar a renunțat pentru a prelua mandatul de senator. Pentru comunele Vlădeni și Nicșeni cu toate că legea prevede că Hotărârea Tribunalului este definitivă s-au formulat cereri de recurs de către foștii primari la Curtea de Apel Suceava, iar la Mihălășeni termenul în instanță este pe data de 28 aprilie. Așteptăm Hotărârea de Guvern pentru organizarea alegerilor pentru comuna Vlăsinești", a declarat prefectul Dan Șlincu.

La Nicșeni, Ioan Gaidur și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei.

Comunele Vlădeni și Mihălășeni, conduse de Voicu Murariu și Loredan Gianin Buraga, au rămas de asemenea fără primari după ce aceștia au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate.

Premierul Sorin Grindeanu a avansat ca dată de organizare a alegerilor parțiale data de 11 iunie, dar trebuie adoptată și o Hotărâre de Guvern în acest sens.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
881

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

Vineri, 22 Septembrie 2017
1737

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

Vineri, 22 Septembrie 2017
2061

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...