Alba-Neagra cu indicatoare, nervii voronenilor si supararea lui nea Mihai!

Alba-Neagra cu indicatoare, nervii voronenilor si supararea lui nea Mihai!
Anul trecut, voronenii au facut zid uman pentru a opri camioanele de mare tonaj care le distrugeau drumurile si casele!

Autoritatile botosanene le-au promis oamenilor din Vorona ca traficul greu va fi deviat pe un nou traseu, insa nu s-a gasit o solutie practica pana acum.

S-a stabilit, in schimb, limitarea accesului masinilor de mare tonaj prin montarea de indicatoare.

Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Botosani a montat indicatoare prin care era restrictionata circulatia masinilor cu masa mai mare de 16 tone! Insa, luni dimineata, tot reprezentantii acesteia le-au inlocuit cu altele de 9 tone pe osie.

Nemultumiti, oamenii s-au plans la Politie, care a demarat de urgenta cercetarile. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, Manuela Ieremie, a declarat ca s-a luat act imediat de sesizarea voronenilor si s-au pornit demersurile pentru clarificarea situatiei.

S-a reactionat de urgenta. Am solicitat Consiliului Judetean sa efectueze demersuri pentru a justifica de ce au inlocuit indicatoarele. Azi au fost remontate o parte. Seful de post de la Vorona se afla acum la fata locului si pana la sase seara vor fi puse inapoi toate indicatoarele initiale, a declarat Manuela Ieremie.

Mihai Catana, seful protestatarilor voroneni, a subliniat ca respectivele indicatoare de restrictionare au fost montate la finele lunii decembrie, iar in urma masurii nu aveau permisiunea sa treaca pe drumul in cauza masini cu masa totala mai mare de 16 tone, lucru ce i-a nemultumit pe proprietarii de camioane.

Credem ca s-au suparat proprietarii camioanelor ca masinile lor cantaresc goale 15-20 tone si nu mai puteau circula. Luni dimineata nu mai erau indicatoarele. Am mers la Directia de Drumuri si ni s-a spus ca ei nu stiu nimic, dar ca le vor inlocui. Am plecat multumiti. Cand colo, de la Politie ne-au informat ca indicatoarele au fost inlocuite tocmai de cei de la Drumuri. Pur si simplu ne-au mintit. Apreciem pe cei de la Inspectoratul de Politie Judetean si pe domnul comisar sef Viorel Serbanoiu, care a venit personal, si a dat dovada de foarte multa intelegere. Chiar este un om care vrea sa aplice legea!, a spus Mihai Catana.

Nu acelasi lucru il are de spus Mihai Catana in ce priveste modul in care a fost intampinat la Prefectura, problema voronenilor fiind tratata cu maxima indiferenta.

Am fost azi la Prefectura si parca am intrat pe o mosie particulara. Sefa de cabinet a prefectului m-a tratat cu total dispret, ofensata de faptul ca am deranjat-o. Probabil a fost deranjata de stropii de noroi de pe pantofi. A spus ca prefectul este ocupat si ca sunt probleme mult mai serioase decat cea a caselor voronenilor, a mai adaugat Mihai Catana.

Voroneanul este total nemultumit de indiferenta celor de la Prefectura, de minciuna reprezentantilor DJDP, dar apreciaza disponibilitatea Politiei judetene.

Totusi, oamenii nu vor neaparat samanta de scandal.

Cu toate ca erau decisi sa se planga la presedintie, Guvern si MIRA, daca indicatoarele vor fi puse la loc, nu vor mai recurge la masuri extreme.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la Clubul Sportiv Real Taekwondo Team din Botoșani, premiați la Cupa României la Taekwondo WT! FOTO

Marţi, 21 Noiembrie 2017
342

În perioada 17-18 noiembrie 2017 s-a desfășurat, în incinta Sălii Polivalente din municipiul Brașov, Competiția Națională Cupa României la Taekwondo WT pentru copii, juni...

OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

Marţi, 21 Noiembrie 2017
607

DNA a anuntat oficial, marti seara, ca a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.Un comunicat al procurorilor ...

Patru elevi botoşăneni au participat la un concurs naţional de matematică-fizică

Marţi, 21 Noiembrie 2017
504

În perioada 17– 19 noiembrie 2017, la Bacău, s-a desfășurat Concursul Național de matematică-fizică ”Vrânceanu-Procopiu”.”Vrânceanu-Procopiu” ...