Al treilea primar din județul Botoșani care a rămas fără mandat!

Noul an a venit cu vești proaste pentru un primar din județul Botoșani. Acesta a rămas fără mandat în baza unui ordin emis, marți, de prefectul județului Dan Nechifor.

Al treilea primar din județul Botoșani care a rămas fără mandat!

 Prefect Dan Nechifor  

Este vorba de Geanin Loredan Buraga, primarul comunei Mihălășeni. Atribuțiile de primar au fost preluate de viceprimarul Ilie Hrițcu, până la organizarea alegerilor.

"Am emis ordinul de încetare a mandatului dnului. primar de la Mihălășeni, după ce am primit referatul de la secretar", a precizat prefectul Dan Nechifor. 

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie au respins recursul declarat de primarul comunei Mihălăşeni, Geanin Loredan Buraga, la decizia Curţii de Apel Suceava care a aprobat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate. Potrivit acestuia, primarul a fost incompatibil din cauză că ar fi deţinut în acelaşi timp calitatea de primar şi cea de administrator al unei societăţi, în perioada 2008- 2013.

Alți doi primari din județ și-au pierdut mandatele. Este vorba de Voicu Murariu, de la Vlădeni, care de asemenea a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate și de Ioan Gaidur, de la Nicșeni, condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru  prezentarea cu rea credinţă de documente, declaraţii false, inexacte sau incomplete privind obţinerea de fonduri din bugetul Uniunii Europene.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de liberali protestează la Botoşani – FOTO

astăzi, 17:18
57

Acţiunea de protest organizată de liberali, luni, în municipiul Botoşani, la fel ca în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară, a strâns sute de membri ai organizaţiei j...

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

astăzi, 13:45
687

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

astăzi, 07:10
4798

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...