Ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de calamităţile naturale

37 de familii din judeţul Botoşani vor primi ajutoare de urgenţă în urma calamităţilor naturale care le-au afectat locuinţele.

Ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de calamităţile naturale

În urma anchetelor sociale elaborate de Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială şi transmise Ministerului Muncii, cei 37 de proprietari sau chiriaşi urmează să beneficieze de sume de 5.000 de lei, respectiv 10.000 de lei, funcţie de gradul de afectare al imobilelor de locuit.

Ajutorul financiar se va acorda în baza HG 480/ 2018 privind acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţiile din perioada iunie-iulie 2018 şi a HG 536/ 2018 prin care Executivul a aprobat alocarea sumei de 787.500 de lei din credite bugetare pentru sprijinirea a 241 de familii aflate în situaţii de necesitate cauzate de inundaţii, ploi abundente, alunecări de teren […].

"Vorbim despre 20 de familii din Copălău, 13 familii din Coşula, două din comuna Mihai Eminescu, o familie din Băluşeni şi una din Lunca, ale căror case au suferit deteriorări totale sau parţiale în urma precipitaţiilor abundente, a inundaţiilor şi a torenţilor. Acestea vor primi un sprijin financiar de 5.000 de lei dacă gospodăria a fost afectată până într-un grad de 50% şi 10.000 de lei dacă gospodăria a fost afectată mai mult de 50% până la distrugere. Am avizat documentaţiile şi ulterior au fost transmise Ministerului Muncii. Urmează ca în următoarea perioadă, alocările bugetare să fie aprobate în şedinţă de Guvern iar banii să ajungă la oameni", a declarat prefectul Dan Şlincu.

(Comunicat Cancelaria Prefectului)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...