Afaceri cu bani publici dirijate prin marionete

Afaceri cu bani publici dirijate prin marionete
Oricâte măsuri anticorupţie se iau în România, politicienii noştri ştiu cum să procedeze pentru a le respecta şi pentru a-şi derula afacerile personale motorizate de funcţiile publice pe care le ocupă.

O metodă foarte des folosită în ultimii ani, mai precis de când au apărut legile ce interzic incompatibilităţile, este folosirea unei persoane străine ca faţadă pentru afacerea personală.

Chiar dacă firma este controlată de politicianul “X, în actele de identitate ale societăţii, fundaţiei sau asociaţiei, apare un alt nume în dreptul acţionarului principal, preşedintelui sau al administratorului.

Astfel, politicianul “X poate încheia contract direct cu instituţia în care este consilier local, judeţean sau director, poate folosi bani publici în scopul privat al afacerii sale, atrăgând totodată fondurile publice în direcţia sa prin legăturile pe care le are în cadrul instituţiei.

(Articol complet in Monitorul de Botosani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
145

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
109

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
107

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...