Administratorul depozitului de deşeuri de la Stăuceni, amendat de Garda de Mediu!

Administratorul depozitului de deşeuri de la Stăuceni a fost amendat cu 100.000 de lei pentru că nici nu a încercat să ducă la îndeplinire măsurile dispuse în luna decembrie anul trecut, atunci când comisarii de mediu i-au trasat sarcini clare.

Administratorul depozitului de deşeuri de la Stăuceni, amendat de Garda de Mediu!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Situaţia s-a clarificat acum, după încheierea procedurii de control şi sancţionare a administratorului depozitului de deşeuri de la Victoria- Stăuceni, amendat în urmă cu câteva zile cu suma de 100.000 de lei.

"Operatorul a achitat jumătate din minimul sancţiunii conform legii. Sancţiunea a fost de 100.000 de lei iar în legislaţie este prevăzută între 50.000 şi 100.000 de mii şi dacă achită în 48 de ore, poate să plătească jumătate din minim, adică 25.000 de lei. Măsurile impuse sunt distincte în raportul încheiat pentru sancţiunea aplicată", spune comisarul şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Cristina Kashyap.

Sancţiunea a fost aplicată pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia de mediu, în condiţiile în care în decembrie 2016, la primul control al Gărzii de Mediu, operatorului i s-au impus anumite măsuri care nu au fost duse la îndeplinire.

Mai exact, comisarii au cerut punerea în funcţiune a staţiei de epurare a apelor uzate, asigurarea acoperirii cu un strat de pământ a depozitului de deşeuri ori de câte ori este nevoie, precum şi interzicerea primirii în cadrul depozitului a deşeurilor care nu se regăsesc în lista de pe autorizaţia de mediu. Or niciuna dintre aceste condiţii nu a fost îndeplinită. Ca atare administratorul a fost sancţionat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1209

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5104

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1738

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...