Administraţia județeană promite doar plombări pe varianta de drum mai scurtă spre Iaşi

Varianta rutieră mai scurtă spre Iaşi, preferată de botoşănenii care se grăbesc să ajungă în judeţul vecin, va fi plombată! Atât poate face Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri pentru DJ 282 B, sectorul Flămânzi- Prăjeni- limită de judeţ cu Iaşi.

Administraţia județeană promite doar plombări pe varianta de drum mai scurtă spre Iaşi

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Ne apropiem de împlinirea a patru ani de când fosta conducere a Consiliului Judeţean anunţa demararea lucrărilor de viabilizare a drumului judeţean 282 B, ce face legătura cu judeţul Iaşi, mai scurtă cu aproximativ 15 kilometri decât varianta prin Târgu Frumos.

Drama drumului în care o mulţime de botoşăneni şi-au pus speranţele că vor putea circula omeneşte- dat fiind că despre reabilitarea drumului european auzim promisiuni de câteva legislaturi încoace şi cam atât-, continuă. De această dată cu lucrări de plombare a gropilor, pentru că doar atât îi este permis Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri să facă, din moment ce între instituţie şi societatea Bitunova încă se desfăşoară un proces în instanţă ce are ca subiect plata unor lucrări suplimentare.

"Nu s-a încheiat procesul cu Prăjeniul, avem probleme destul de urâte acolo. Nu putem interveni, nu se pot face investiţii acolo, ci doar reparaţii. Sunt suprafeţele foarte mari de piatră şi acolo nu se poate trece în documente că s-au făcut reparaţii, acolo este nevoie de investiţii şi imediat apar probleme. Nu ni s-a acceptat expertiza la drum pentru că dacă o aveam, puteam interveni. Dar cum instanţa a respins expertiza, nu avem ce face decât reparaţii", spune Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Despre starea drumului judeţean 282 B, Ştiri.Botoşani.Ro a scris ultima oară aici: Mai multe gropi decât asfalt pe drumurile judeţene! Un drum ce face legătura cu Iaşul deţine recordul! FOTO, VIDEO

 

Spune-ne opinia ta