Acuze în Consiliul Local de la finanțările nerambursabile. "Știu tot ceea ce ați făcut..."

Acuze în Consiliul Local de la finanțările nerambursabile. "Știu tot ceea ce ați făcut..."

Un proiect de hotărâre ce a fost pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare de Consiliu Local, care a vizat stabilirea componenței comisiei de evaluare și selecție a proiectelor depuse de ONG-uri în vederea obținerii de finanțări nerambursabile de la bugetul local, a generat contre în consilierul local Eugen Țurcanu și viceprimarul Cosmin Andrei.

Eugen Țurcanu i-a reproșat viceprimarului că în anii anteriori la acordarea finanțărilor nerambursabile municipalitatea a fost dată în judecată de un club, căruia ulterior a fost obligată să îi corde finanțarea solicitată, consilierul aruncând vina pe Andrei pentru această situație. 

"Datorită delăsării și neachitării de sarcini ne-a băgat într-un proces cu un club sportiv pe care l-am pierdut cu brio, urmând ca în anii următori să vină ca un tăvălug același club sportiv care ne-a dat în judecată succesiv. Recomand comisiei de evaluare a dosarelor să fie foarte atentă în evaluarea și acuratețea documentelor depuse la dosare și să nu fie neglijenți și să depășească termene, să ne ducă pe noi ca și Consiliu Local în a aproba ulterior bugete în urma hotărârilor instanțelor", a spus Eugen Țurcanu.

Cosmin Andrei a reacționat la acuzele lansate de Țurcanu și a spus că acesta ar fi într-un conflict de interese administrativ, în condițiile în care este implicat în activitatea unui club de arte marțiale care an de an solicită finanțare nerambursabilă de la primărie. 

 "Ultima acțiune în care am fost chemat în calitate de martor a fost câștigată de Primăria municipiului Botoșani și avem mai multe procese câștigate. Interesul pe care îl suscită acest proiect de hotărâre este dovedit de fotografiile pe care le faceți dumneavoastră cu tot felul de colegi care practică arte marțiale, deci dumneavoastră sunteți bine branșat la bugetul fondurilor nerambursabile. Nu faceți acuze la adresa mea că aș fi făcut nu știu ce. Uitați-vă la dumneavoastră. Din punctul meu de vedere vă aflați într-un conflict de interese administrativ în ceea ce privește atât discuțiile la acest proiect, tot ceea ce ați făcut în trecut și știu ce ați făcut și în ceea ce privește votul. Chiar dacă v-ași dat demisia și ați pus pe altcineva la clubul pe care îl patronați asta nu înseamnă că nu puteți fi într-un eventual conflict de interese administrativ așa că lăsați-o mai ușor cu acuzele", a spus Cosmin Andrei.

Municipalitatea va acorda şi în acest an finanţări nerambursabile ONG-urilor. Valoarea finanţărilor nerambursabile este de 1,4 milioane lei, din care 1,1 milioane lei pentru domeniul sportiv şi 300.000 lei pentru proiecte culturale, sociale, de educaţie civică şi protecţia mediului.

 

 

Spune-ne opinia ta