Acuzație gravă la adresa Urban Serv. Ar fi trimis muncitori să presteze gratuit pentru campania unui candidat PSD. Reacția: „Erau în timpul liber”

Acuzație gravă la adresa Urban Serv. Ar fi trimis muncitori să presteze gratuit pentru campania unui candidat PSD. Reacția: „Erau în timpul liber”

Asupra societății Urban Serv planează o acuzație gravă, însoțită de dovezi în acest sens, pe care circumstanțele par mai degrabă să o confirme. În timpul unei conferințe de presă susținută pe platforma Centrului Municipal pentru Colectarea Deșeurilor Reciclabile din zona Rediu, primarul municipiului Botoșani a relavat că angajați ai companiei aflată în subordinea Consiliului Local prestează servicii cu titlu gratuit, menite să aducă un plus campaniei electorale a unui candidat PSD din județ.

Cătălin Flutur, edilul-șef al orașului, a transmis presei o serie de fotografii din care reiese că muncitori ai Urban Serv, unii dintre ei îmbrăcați în vestimentația specifică de serviciu, curăță un cimitir aflat în localitatea Tocileni, din comuna Stăuceni. Informația ar fi ajuns la urechile municipalității pe cale neoficială, din partea unor cetățeni, iar primarul municipiului a decis să facă publică problema semnalată, având în vedere apartenența lui Bogdan Buhăianu, șeful Urban Serv, la PSD.

„Știți ce este curios? Urban Serv-ul nu intervine să facă curățenie în cimitirele din municipiul Botoșani, în schimb își trimite oamenii la cimitirul din Tocileni, să facă curat în cimitirul din Tocileni, pentru candidatul PSD la Primăria Tocileni (n.r.: în fapt, Primăria comunei Stăuceni). O să vă dau poze și explicații pentru lucurul acesta. Și atunci întreb: pentru cine muncesc? Mercenarii cui sunt? Cred că toți trebuie să muncim pentru botoșăneni și o să am grijă ca, de acum încolo, ca toate societățile din subordinea Primăriei ă lucreze doar pentru botoșăneni”, a declamat Flutur în timpul conferinței.

Edilul a mai arătat și că societatea a gestionat defectuos îndatoririle pe care le avea pe raza localității căreia aparține de drept, semnalând incapacitatea companiei de a pune în aplicare oferta de operare pe zona 4 a SMID, din care face parte și municipiul Botoșani, pierderea licitației de operare a depozitului ecologic județean din Stăuceni.

Despre acuzația în cauză, Buhăianu a vorbit și el într-o conferință, susținută vineri în unitatea coordonată. Acesta a spus că angajații fotografiați se aflau în timpul liber și a adus muncitorii în fața presei pentru a „recunoaște” aspectul.

„Vreau să explic niște acuze care au fost aduse, din punctul meu de vedere, nefondate sau trunchiate. Domnul primar a avut o declarație referitoare la câțiva lucrători ai societății Urban Serv, care au făcut curățenie în cimitirul din Tocileni, iar dumnealui a precizat că pentru a avantaja primarul în funcție la candidatura în acea comună. Acuzele vizează ridicolul. Din funcția în care este dumnealui, cu siguranță nu poate controla timpul liber al angajaților Urban. Este inadminisbil să ceri unui angajat să nu presteze o activitate în timpul liber. A văzut niște fotografii din care reiese că cei doi angajați de la salubrizare făceau curat în cimitir, dar acei oameni erau în timpul liber sau ajutau pe cineva din Tocileni pentru a face curat la vreun mormânt”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Cei doi angajați au fost intervievați de reporter despre cele întâmplate, subliniind ideea potrivit căreia se aflau în timpul liber, însă, la întrebarea dacă locuiesc în comuna Stăuceni, ambii au răspuns negativ.

Amintim că, la nivelul municipiului Botoșani, Urban Serv cunoaște o restrângere a capacității operaționale la două activități contractuale: una cu firma Adi Ecoproces, de colectare și transportare a deșeurilor, respectiv una cu UAT Botoșani, de salubrizare stradală și activități de deszăpezire anuală, cea din urmă activitate fiind aflată încă în procedura de licențiere.

Pentru toate celelalte activiăți delegate de Consiliul Local, Urban Serv a solicitat încetare sau reziliere unilaterală a contractelor.

(Roxana și Anca)






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
82

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
83

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...