Activități pregătite la Botoșani cu prilejul Zilei Europei

Şi în acest an, Instituţia Prefectului va pregăti o serie de evenimente pentru a sărbători Ziua Europei.

Activități pregătite la Botoșani cu prilejul Zilei Europei

Marţi, de 9 mai, în sala „Nicolae Iorga”, începând cu ora 10,00, aproximativ 100 de elevi şi cadre didactice sunt aşteptaţi să ia parte la eveniment. Printre aceştia vor fi şi participanţi la olimpiadele şi concursurile şcolare, la etapa naţională. De asemenea, a fost invitată şi o delegaţie din Franţa, din care vor face parte profesorii Marie – France Mailhos şi Joel Mathieu.

Evenimentul va debuta cu intonarea imnurilor României şi Uniunii Europene, după care semnificaţia zilei de 9 mai va fi prezentată de muzeograful Florin Ştirbăţ, de la Muzeul Judeţean.

Nici în acest an nu va lipsi Declaraţia Schuman, care va fi citită de Manuela Hluşcu, elevă în clasa a XI-a H la Colegiul Naţional „A. T. Laurian”.

Invitaţii speciali din Franţa vor susţine o prezentare despre literatura europeană şi educaţia pentru cetăţenie.

Vor urma lucrările a şase elevi participanţi la etapa naţională a Concursului naţional de produse finale ale proiectelor finanţate prin programe europene, „Made for Europe”.        

Pentru participarea la eveniment dar şi pentru rezultatele obţinute la diferite concursuri, elevii vor primi diplome din partea prefectului.

Diplome vor primi şi elevii Şcolilor nr. 6 şi nr. 7, care au trimis aproximativ 50 de desene cu tematici legate de Ziua Europei. Acestea au fost deja expuse pe coridoarele Instituţiei Prefectului.

Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii şi unităţii.

Pentru Uniunea Europeană, această zi de 9 mai este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, în ideea declaraţiei istorice a ministrului de externe francez, Robert Schuman.

Tot pe 9 mai, Instituţia Prefectului va sărbători şi împlinirea a 140 de ani de la Declaraţia de Independenţă şi 72 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. 

Comunicat de presă Cancelaria prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
13

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
467

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
878

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...