Acord semnat între Primăria Botoşani şi Primăria Bălţi pentru atragerea de fonduri europene - FOTO

La invitația Executivului Primăriei Municipiului Bălți și a primarului interimar Igor Șeremet  în ziua de 19 iulie a.c. o delegație a municipiului Botoșani s-a deplasat la Bălți în Republica Moldova, pentru semnarea documentului intitulat ”Acord de Cooperare între municipiul Botoșani , județul Botoșani din România și municipiul Bălți din Republica Moldova”.    

Acord semnat între Primăria Botoşani şi Primăria Bălţi pentru atragerea de fonduri europene - FOTO

Documentul a fost aprobat în prealabil de Consiliul Local al Municipiului Botoșani în data de 8 iunie prin H.C.L. nr.138 și  de Consiliul Municipal Bălți prin Decizia nr. 6/17 în data de 29 iunie.

Semnarea bilaterală a Acordului deschide calea accesării în parteneriat a  Programului Operațional Comun (POC) România – Republica Moldova 2014-2020. Aprobat de Comisia Europeană în decembrie 2016,  primul apel de propuneri de proiecte se va lansa în semestrul II  al acestui an. Bugetul programului este de 89,1 milioane de euro, aria de cooperare cuprinzând din România județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați și întreg teritoriul Republicii Moldova.

Obiectivele acestui program  constau în cooperarea instituțională în domeniul educațional, promovarea culturii locale și protejarea patrimoniului istoric, îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea transportului și a rețelelor și sistemelor comune de transport, dezvoltarea unor acțiuni comune în domeniul siguranței și securității, ș.a.

Delegația municipiului Botoșani condusă de Primarul Cătălin Flutur, a fost alcătuită din viceprimarul Marian Murariu, consilierii locali Laurențiu Maftei și Maricel Maxim și Eugen
Cristian Țurcanu, Beatris Marilena Petrariu, Eugenia Ortansa Albu, Iulian Ciubotaru, Cristina Miron și Ovidiu Dumitraș din partea Primăriei. A participat de asemenea, Maricel Țăruși – expertul Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova (UCRM), consilierul Președintelui acestui organism.

Din partea Primăriei municipiului  Bălți au participat la întâlnire și discuții: primarul interimar Igor Șeremet, viceprimarii Lilia Sava și Leonid Babii,  secretarul Consiliului și municipiului Irina Serdiuc, consilierii municipali Elena Grițco  și Igor Basistîi, precum și  Veaceslav Coadă, Veaceslav Zincovschii, Serghei Culibaba  și Dan Moraru, specialiști în cadrul Primăriei.

La ceremonia de semnare care a avut loc în sala de protocol a  Primăriei,  a participat și Excelența Sa domnul prof. univ. Mihai Baciu, Consulul General al României la Bălți.  Discuțiile și momentul ceremoniei au fost înregistrate de reprezentanții mass mediei locale, ceremonia fiind urmată și de o scurtă conferință de presă.

Programul deplasării a mai cuprins pe lângă schimbul de idei  pentru pregătirea proiectelor comune pentru  POC România – Republica Moldova și vizite și întâlniri la sediile  Primăriei, Centrului Comunitar pentru persoanele bolnave de tuberculoză,  Zonei Economice Libere și un tur pietonal al centrului municipiului Bălți care din punct de vedere al întinerii și populației este considerat a fi  al doilea oraș al Republicii Moldova.

Comunicat de presă Primăria Botoşani



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
151

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
278

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
128

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...