A fost aprobat planul de dezvoltare economico-sociala a judetului

Azi, in sedinta Consiliului Judetean s-a aprobat proiectul privind strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului, prin majoritate de voturi, necesara pentru atragerea de fonduri de la Uniunea Europeana.

Proiectul nu s-a votat fara ca acesta sa cuprinda un amendament prin care CJ trebuie sa comande o expertiza economico-financiara, conform referatului inaintat la CJ de catre Directia de Integrare Europeana. 24 de consilieri judeteni din cei 32 au votat pentru proiect, sapte s-au impotrivit, majoritatea facand parte din PSD, si un singur consilier s-a abtinut de la vot.

"Lucrarea nu este adaptata pentru perioada 2008-2013. Nu exista o preocupare a CJ pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Nu e vorba ca nu am fi de acord sa avem o strategie de dezvoltare, noi discutam despre calitatea proiectului", a specificat Manuela Zarug, consilier judetean al PSD, spunand ca lucrarea este un document foarte slab argumentat economic.

Desi reprezentantii grupului care a realizat strategia au mentionat ca termenul de finalizare al acesteia a fost intarziat, iar timpul acordat pentru realizare a fost scurt, prin urmare existand posibilitatea ca lucrarea sa nu cuprinda informatii statistice reactualizate, seful CJ, Mihai Tabuleac a sustinut ca in timp se pot aduce completari.

"Mai bine sa ai o strategie de dezvoltare decat sa nu ai nimic. Aceasta poate fi adaptata pe parcurs. In plus, consilierii judeteni puteau sa faca propuneri de imbunatatire a strategiei", a mentionat Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea cartilor "arestate". ​De ce Securitatea se temea de scriitori?

astăzi, 08:33
115

Coordonator stiintific in cadrul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii CNSAS, psihologul Cristina Anisescu crede ca acest proces verbal a fost pur si simplu intocmit pentru a nu ...

Accident pe strada Ion Pillat: Un șofer a distrus intrarea într-o scară de bloc!

astăzi, 08:24
1100

Zeci de curioși, sâmbătă seara, la un accident neobișnuit petrecut pe strada Ion Pillat din municipiul Botoșani. Un autoturism înmatriculat în Anglia, al cărui șofer a pierdut...

Pogorârea Sfântului Duh. Mitropolitul Bartolomeu Anania, predică la sărbătoarea Rusaliilor - VIDEO

Sâmbătă, 26 Mai 2018
378

La zece zile dupa Inaltarea lui Hristos, respectiv la 50 de zile de la Invierea Sa, praznuim Rusaliile - Pogorarea Sfantului Duh, cunoscuta si sub denumirea de Cincizecime. Anul acesta praznuim Pogora...