A fost aprobat planul de dezvoltare economico-sociala a judetului

Azi, in sedinta Consiliului Judetean s-a aprobat proiectul privind strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului, prin majoritate de voturi, necesara pentru atragerea de fonduri de la Uniunea Europeana.

Proiectul nu s-a votat fara ca acesta sa cuprinda un amendament prin care CJ trebuie sa comande o expertiza economico-financiara, conform referatului inaintat la CJ de catre Directia de Integrare Europeana. 24 de consilieri judeteni din cei 32 au votat pentru proiect, sapte s-au impotrivit, majoritatea facand parte din PSD, si un singur consilier s-a abtinut de la vot.

"Lucrarea nu este adaptata pentru perioada 2008-2013. Nu exista o preocupare a CJ pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Nu e vorba ca nu am fi de acord sa avem o strategie de dezvoltare, noi discutam despre calitatea proiectului", a specificat Manuela Zarug, consilier judetean al PSD, spunand ca lucrarea este un document foarte slab argumentat economic.

Desi reprezentantii grupului care a realizat strategia au mentionat ca termenul de finalizare al acesteia a fost intarziat, iar timpul acordat pentru realizare a fost scurt, prin urmare existand posibilitatea ca lucrarea sa nu cuprinda informatii statistice reactualizate, seful CJ, Mihai Tabuleac a sustinut ca in timp se pot aduce completari.

"Mai bine sa ai o strategie de dezvoltare decat sa nu ai nimic. Aceasta poate fi adaptata pe parcurs. In plus, consilierii judeteni puteau sa faca propuneri de imbunatatire a strategiei", a mentionat Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Drama unui băiat de 13 ani diagnosticat cu cancer - Un SMS de 2 Euro la 8832 cu textul “Antonio” îl ajută în lupta cu maladia!

Marţi, 22 Ianuarie 2019
2821

Antonio Hoinaru este un copil de numai 13 ani, care până la această vârstă a dobândit maturitatea vieții, înainte de vreme. A fost un copil absolut normal, ca toți copiii:...

Se zbate între viață și moarte, după o noapte petrecută în ger!

Marţi, 22 Ianuarie 2019
967

A ajuns la spital cu o temperatură a corpului de doar 22,6 grade Celsius! După o noapte petrecută în zăpadă, femeia în vârstă de 84 de ani era aproape înghetață de...

Au rămas fără acoperiș deasupra capului, în plină iarnă!

Marţi, 22 Ianuarie 2019
402

Două case de pe strada Tomis, din municipiul Botoșani, au fost afectate marți după-amiază de un incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.Pompierii b...