A fost aprobat planul de dezvoltare economico-sociala a judetului

Azi, in sedinta Consiliului Judetean s-a aprobat proiectul privind strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului, prin majoritate de voturi, necesara pentru atragerea de fonduri de la Uniunea Europeana.

Proiectul nu s-a votat fara ca acesta sa cuprinda un amendament prin care CJ trebuie sa comande o expertiza economico-financiara, conform referatului inaintat la CJ de catre Directia de Integrare Europeana. 24 de consilieri judeteni din cei 32 au votat pentru proiect, sapte s-au impotrivit, majoritatea facand parte din PSD, si un singur consilier s-a abtinut de la vot.

"Lucrarea nu este adaptata pentru perioada 2008-2013. Nu exista o preocupare a CJ pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Nu e vorba ca nu am fi de acord sa avem o strategie de dezvoltare, noi discutam despre calitatea proiectului", a specificat Manuela Zarug, consilier judetean al PSD, spunand ca lucrarea este un document foarte slab argumentat economic.

Desi reprezentantii grupului care a realizat strategia au mentionat ca termenul de finalizare al acesteia a fost intarziat, iar timpul acordat pentru realizare a fost scurt, prin urmare existand posibilitatea ca lucrarea sa nu cuprinda informatii statistice reactualizate, seful CJ, Mihai Tabuleac a sustinut ca in timp se pot aduce completari.

"Mai bine sa ai o strategie de dezvoltare decat sa nu ai nimic. Aceasta poate fi adaptata pe parcurs. In plus, consilierii judeteni puteau sa faca propuneri de imbunatatire a strategiei", a mentionat Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
422

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
969

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2125

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...