A fost aprobat planul de dezvoltare economico-sociala a judetului

Azi, in sedinta Consiliului Judetean s-a aprobat proiectul privind strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului, prin majoritate de voturi, necesara pentru atragerea de fonduri de la Uniunea Europeana.

Proiectul nu s-a votat fara ca acesta sa cuprinda un amendament prin care CJ trebuie sa comande o expertiza economico-financiara, conform referatului inaintat la CJ de catre Directia de Integrare Europeana. 24 de consilieri judeteni din cei 32 au votat pentru proiect, sapte s-au impotrivit, majoritatea facand parte din PSD, si un singur consilier s-a abtinut de la vot.

"Lucrarea nu este adaptata pentru perioada 2008-2013. Nu exista o preocupare a CJ pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Nu e vorba ca nu am fi de acord sa avem o strategie de dezvoltare, noi discutam despre calitatea proiectului", a specificat Manuela Zarug, consilier judetean al PSD, spunand ca lucrarea este un document foarte slab argumentat economic.

Desi reprezentantii grupului care a realizat strategia au mentionat ca termenul de finalizare al acesteia a fost intarziat, iar timpul acordat pentru realizare a fost scurt, prin urmare existand posibilitatea ca lucrarea sa nu cuprinda informatii statistice reactualizate, seful CJ, Mihai Tabuleac a sustinut ca in timp se pot aduce completari.

"Mai bine sa ai o strategie de dezvoltare decat sa nu ai nimic. Aceasta poate fi adaptata pe parcurs. In plus, consilierii judeteni puteau sa faca propuneri de imbunatatire a strategiei", a mentionat Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pentru 300 de lei: Cercetat pentru contrabandă, după ce a fost prins cu 20.000 de țigarete în mașină! FOTO

astăzi, 11:16
28

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descoperit în trafic un autoturism, înmatriculat în România, în portbagajul căruia e...

România 100 - 25 martie 2018: Botoșănenii, așteptați la Marea Adunare Centenară de la Chișinău!

astăzi, 11:10
33

În curand se vor împlini 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. După peste 100 de ani de stăpânire rusească, în urma revoluției bolșevice din Rusia din ...

S-a izbit într-o mașină și a fugit: Surpriza polițiștilor botoșăneni când au descoperit cine era la volan!

astăzi, 10:42
481

A crezut că șofatul e o aventură, dar va trebui acum să suporte consecințele faptelor sale. A urcat la volan, s-a izbit frontal într-o mașină și s-a făcut dispărut. Surpriza polițișt...