A fost aprobat planul de dezvoltare economico-sociala a judetului

Azi, in sedinta Consiliului Judetean s-a aprobat proiectul privind strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului, prin majoritate de voturi, necesara pentru atragerea de fonduri de la Uniunea Europeana.

Proiectul nu s-a votat fara ca acesta sa cuprinda un amendament prin care CJ trebuie sa comande o expertiza economico-financiara, conform referatului inaintat la CJ de catre Directia de Integrare Europeana. 24 de consilieri judeteni din cei 32 au votat pentru proiect, sapte s-au impotrivit, majoritatea facand parte din PSD, si un singur consilier s-a abtinut de la vot.

"Lucrarea nu este adaptata pentru perioada 2008-2013. Nu exista o preocupare a CJ pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Nu e vorba ca nu am fi de acord sa avem o strategie de dezvoltare, noi discutam despre calitatea proiectului", a specificat Manuela Zarug, consilier judetean al PSD, spunand ca lucrarea este un document foarte slab argumentat economic.

Desi reprezentantii grupului care a realizat strategia au mentionat ca termenul de finalizare al acesteia a fost intarziat, iar timpul acordat pentru realizare a fost scurt, prin urmare existand posibilitatea ca lucrarea sa nu cuprinda informatii statistice reactualizate, seful CJ, Mihai Tabuleac a sustinut ca in timp se pot aduce completari.

"Mai bine sa ai o strategie de dezvoltare decat sa nu ai nimic. Aceasta poate fi adaptata pe parcurs. In plus, consilierii judeteni puteau sa faca propuneri de imbunatatire a strategiei", a mentionat Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
104

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
60

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...