80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!

80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!
Pana in prezent, 80% din primariile judetului Botosani au depus documentatia pentru inchiderea gropilor de gunoi din mediul rural.

Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, din cele 75 de unitati administrative care au avut ca obligatie inchiderea depozitelor de gunoi din mediul rural, pana in prezent au depus documentatia si au obtinut actul administrativ privind inchiderea 60 de primarii.

"Mai sunt 15 pe care ii mai asteptam, noua au spus ca au finalizat si ii asteptam sa depuna documentatia si cu celelalte sase incercam sa luam azi iar legatura telephonic, sa vedem daca au intampinat vreo problema. Fiecare comuna a inteles, a trecut la actiune. Noi am postat pe site-ul nostru toate documentele pe care trebuie sa le prezinte", a declarat Sorin Grindei, directorul APM Botosani.

Pentru a-si indeplini obligatiile, autoritatile locale au de urmarit doua obiective care, potrivit sefului APM, merg in paralel, odata inchiderea si apoi delegarea serviciului de salubrizare catre un operator specializat din judet.

La ora actuala, in mediul rural sunt trei operatori, alaturi de alti trei, fiind vorba despre Urban Serv Botosani, care poate sprijini mediul rural, Directia de Servicii Publice de la Dorohoi, si serviciul de la Flamanzi, care este in curs de licentiere.

"Practic, asteptam ca data de 17 sa insemne inchiderea. E posibil ca la celelalte primarii, privind delegarea acestor servicii de colectare selectiva de salubrizare, sa avem o intarziere, dar nu avem un angajament. Pana in prezent suntem multumiti de faptul ca 80% din primarii s-au conformat, au inteles privind aceasta obligatie, confera un grad de optimism, si ma face sa cred ca pe 17 iulie nu vor fi probleme in Botosani", a conchis Sorin Grindei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Român păcălit pe autostradă, în drum spre România. Avertisment pentru toți soferii: "Sunt mână-n mână"

astăzi, 13:36
614

Românul traversa cu mașina Autostrada A3 din Germania, iar la 35 de kilometri, în apropiere de Passau și de granița cu Austria, i s-a stricat autoturismul.Cei doi bărbați rom&acir...

Țigări de contrabandă ascunse în cutiile cu mere. Femeia se afla într-un microbuz care intra în România!

astăzi, 12:39
213

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, în urma controlului efectuat asupra bagajelor personale, 3.400 ţigarete diverse mărci, pe care un cetă...

Mașină radiată în Belgia, oprită la frontiera cu Republica Moldova!

astăzi, 12:36
120

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autovehicul marca Ford Transit, care figura ca fii...