80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!

80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!
Pana in prezent, 80% din primariile judetului Botosani au depus documentatia pentru inchiderea gropilor de gunoi din mediul rural.

Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, din cele 75 de unitati administrative care au avut ca obligatie inchiderea depozitelor de gunoi din mediul rural, pana in prezent au depus documentatia si au obtinut actul administrativ privind inchiderea 60 de primarii.

"Mai sunt 15 pe care ii mai asteptam, noua au spus ca au finalizat si ii asteptam sa depuna documentatia si cu celelalte sase incercam sa luam azi iar legatura telephonic, sa vedem daca au intampinat vreo problema. Fiecare comuna a inteles, a trecut la actiune. Noi am postat pe site-ul nostru toate documentele pe care trebuie sa le prezinte", a declarat Sorin Grindei, directorul APM Botosani.

Pentru a-si indeplini obligatiile, autoritatile locale au de urmarit doua obiective care, potrivit sefului APM, merg in paralel, odata inchiderea si apoi delegarea serviciului de salubrizare catre un operator specializat din judet.

La ora actuala, in mediul rural sunt trei operatori, alaturi de alti trei, fiind vorba despre Urban Serv Botosani, care poate sprijini mediul rural, Directia de Servicii Publice de la Dorohoi, si serviciul de la Flamanzi, care este in curs de licentiere.

"Practic, asteptam ca data de 17 sa insemne inchiderea. E posibil ca la celelalte primarii, privind delegarea acestor servicii de colectare selectiva de salubrizare, sa avem o intarziere, dar nu avem un angajament. Pana in prezent suntem multumiti de faptul ca 80% din primarii s-au conformat, au inteles privind aceasta obligatie, confera un grad de optimism, si ma face sa cred ca pe 17 iulie nu vor fi probleme in Botosani", a conchis Sorin Grindei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

astăzi, 15:06
782

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local pri...

Corecţia financiară aplicată pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean afectează toate proiectele Consiliului Judeţean

astăzi, 14:34
272

Corecţia financiară a fost contestată în instanţă, însă în cazul în care instanţa nu va da câştig de cauză forului judeţean, orice alt proiect de accesare de fo...

Avertizare meteo: Averse torențiale, descărcări electrice, grindină!

astăzi, 13:25
1084

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă de marți, ora 17:00, până joi, la ora 23, perioadă în care se înregistrează instabilitate atmosferică ș...