80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!

80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!
Pana in prezent, 80% din primariile judetului Botosani au depus documentatia pentru inchiderea gropilor de gunoi din mediul rural.

Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, din cele 75 de unitati administrative care au avut ca obligatie inchiderea depozitelor de gunoi din mediul rural, pana in prezent au depus documentatia si au obtinut actul administrativ privind inchiderea 60 de primarii.

"Mai sunt 15 pe care ii mai asteptam, noua au spus ca au finalizat si ii asteptam sa depuna documentatia si cu celelalte sase incercam sa luam azi iar legatura telephonic, sa vedem daca au intampinat vreo problema. Fiecare comuna a inteles, a trecut la actiune. Noi am postat pe site-ul nostru toate documentele pe care trebuie sa le prezinte", a declarat Sorin Grindei, directorul APM Botosani.

Pentru a-si indeplini obligatiile, autoritatile locale au de urmarit doua obiective care, potrivit sefului APM, merg in paralel, odata inchiderea si apoi delegarea serviciului de salubrizare catre un operator specializat din judet.

La ora actuala, in mediul rural sunt trei operatori, alaturi de alti trei, fiind vorba despre Urban Serv Botosani, care poate sprijini mediul rural, Directia de Servicii Publice de la Dorohoi, si serviciul de la Flamanzi, care este in curs de licentiere.

"Practic, asteptam ca data de 17 sa insemne inchiderea. E posibil ca la celelalte primarii, privind delegarea acestor servicii de colectare selectiva de salubrizare, sa avem o intarziere, dar nu avem un angajament. Pana in prezent suntem multumiti de faptul ca 80% din primarii s-au conformat, au inteles privind aceasta obligatie, confera un grad de optimism, si ma face sa cred ca pe 17 iulie nu vor fi probleme in Botosani", a conchis Sorin Grindei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4017

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2350

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
967

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...