80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!

80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!
Pana in prezent, 80% din primariile judetului Botosani au depus documentatia pentru inchiderea gropilor de gunoi din mediul rural.

Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, din cele 75 de unitati administrative care au avut ca obligatie inchiderea depozitelor de gunoi din mediul rural, pana in prezent au depus documentatia si au obtinut actul administrativ privind inchiderea 60 de primarii.

"Mai sunt 15 pe care ii mai asteptam, noua au spus ca au finalizat si ii asteptam sa depuna documentatia si cu celelalte sase incercam sa luam azi iar legatura telephonic, sa vedem daca au intampinat vreo problema. Fiecare comuna a inteles, a trecut la actiune. Noi am postat pe site-ul nostru toate documentele pe care trebuie sa le prezinte", a declarat Sorin Grindei, directorul APM Botosani.

Pentru a-si indeplini obligatiile, autoritatile locale au de urmarit doua obiective care, potrivit sefului APM, merg in paralel, odata inchiderea si apoi delegarea serviciului de salubrizare catre un operator specializat din judet.

La ora actuala, in mediul rural sunt trei operatori, alaturi de alti trei, fiind vorba despre Urban Serv Botosani, care poate sprijini mediul rural, Directia de Servicii Publice de la Dorohoi, si serviciul de la Flamanzi, care este in curs de licentiere.

"Practic, asteptam ca data de 17 sa insemne inchiderea. E posibil ca la celelalte primarii, privind delegarea acestor servicii de colectare selectiva de salubrizare, sa avem o intarziere, dar nu avem un angajament. Pana in prezent suntem multumiti de faptul ca 80% din primarii s-au conformat, au inteles privind aceasta obligatie, confera un grad de optimism, si ma face sa cred ca pe 17 iulie nu vor fi probleme in Botosani", a conchis Sorin Grindei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hoț "calificat" în furturi din locuințe, prins de polițiștii din Darabani!

astăzi, 09:26
53

4.000 de lei este prejudiciul cauzat de un tânăr de 23 de ani, care vreme de trei luni a intrat în opt locuințe, de unde a furat bunuri și sume de bani. Pe lângă infracțiunile d...

Trei nume pentru funcția de premier. PSD decide azi cine îi ia locul lui Tudose!

astăzi, 09:14
226

Mihai Tudose și-a anunțat luni seară demisia în urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD în urma căreia a pierdut sprijinul partidului. Liviu Dragnea și-a impus punctul d...

Fotbalist botoşănean luat în vizor de patronul FCSB

astăzi, 08:54
150

Gigi Becali a renunțat pentru moment la pista ”Băluță”, dar un alt jucător important al Craiovei se află pe lista finanțatorului de la FCSB: Andrei Burlacu, mijl...