80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!

80 la suta din primariile judetului, gata sa inchida gropile de gunoi!
Pana in prezent, 80% din primariile judetului Botosani au depus documentatia pentru inchiderea gropilor de gunoi din mediul rural.

Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, din cele 75 de unitati administrative care au avut ca obligatie inchiderea depozitelor de gunoi din mediul rural, pana in prezent au depus documentatia si au obtinut actul administrativ privind inchiderea 60 de primarii.

"Mai sunt 15 pe care ii mai asteptam, noua au spus ca au finalizat si ii asteptam sa depuna documentatia si cu celelalte sase incercam sa luam azi iar legatura telephonic, sa vedem daca au intampinat vreo problema. Fiecare comuna a inteles, a trecut la actiune. Noi am postat pe site-ul nostru toate documentele pe care trebuie sa le prezinte", a declarat Sorin Grindei, directorul APM Botosani.

Pentru a-si indeplini obligatiile, autoritatile locale au de urmarit doua obiective care, potrivit sefului APM, merg in paralel, odata inchiderea si apoi delegarea serviciului de salubrizare catre un operator specializat din judet.

La ora actuala, in mediul rural sunt trei operatori, alaturi de alti trei, fiind vorba despre Urban Serv Botosani, care poate sprijini mediul rural, Directia de Servicii Publice de la Dorohoi, si serviciul de la Flamanzi, care este in curs de licentiere.

"Practic, asteptam ca data de 17 sa insemne inchiderea. E posibil ca la celelalte primarii, privind delegarea acestor servicii de colectare selectiva de salubrizare, sa avem o intarziere, dar nu avem un angajament. Pana in prezent suntem multumiti de faptul ca 80% din primarii s-au conformat, au inteles privind aceasta obligatie, confera un grad de optimism, si ma face sa cred ca pe 17 iulie nu vor fi probleme in Botosani", a conchis Sorin Grindei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de neasigurați au beneficiat de asistență medicală în unitățile medicale din Botoșani!

astăzi, 10:40
130

O procedură standard, dar la care recurg numeroși botoșăneni care nu au asigurare medicală. Sute de botoșăneni au beneficiat de îngrijiri medicale în primele luni ale anului 2018, s...

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
181

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
423

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...