500 de case din intreg judetul ar putea fi demolate de stat!

500 de case din intreg judetul ar putea fi demolate de stat!

 In cazul unor noi inundatii, nu vor fi reconstruite casele care nu aveau autorizatie!  

Potrivit unui raport realizat de Inspectoratul Judetean in Constructii, aproximativ 1350 de case sunt construite in zone cu risc de inundatii. Dintre acestea, aproape 500 nu au autorizatie de construire.

Soarta caselor fara autorizatie va fi hotarata de primarii, sefii administratiilor locale trebuind sa hotarasca daca acestea vor fi demolate sau nu.

Noi am trimis situatiile la primariile comunelor unde s-au semnalat constructii ridicate ilegal, dar primarii acum au probabil altceva de facut. Asteptam sa treaca alegerile si vom lua analiza foarte in detaliu aceasta problema, pentru ca rolul Prefecturii nu este sa faca locuinte la sinistrati, mai ales la cei care si-au construit case ilegal. Acolo unde omul si-a construit casa avand autorizatie de constructie la mana, nici nu se pune problema, vor fi sprijiniti, daca va fi cazul, a declarat Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani.

Cele mai multe case construite pe terenuri care prezinta risc de inundatii sunt in localitatile Baluseni si Leorda.

De asemenea, tot in zone cu risc de inundatii se afla 9 scoli si gradinite, 20 de obiective social-administrative, 55 de unitati de productie, 315 kilometri de drumuri, 49 kilometri retea de alimentare cu apa, 36 electrice, 161 de poduri si podete.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
434

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
56

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...