50 de angajați din administrația botoșăneană au marcat Luna curățeniei într-un mod inedit! FOTO

50 de angajați din administrația botoșăneană au marcat Luna curățeniei într-un mod inedit! FOTO

Luna curățeniei a fost marcată într-un mod inedit şi plăcut de funcționarii şi conducerea Instituției Prefectului-Județul Botoşani, inclusiv de la Serviciul Paşapoarte şi Permise, ai Direcției Silvice, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Agenției de Protecție a Mediului şi Gărzii Forestiere Suceava.

În jur de 50 de angajați din instituțiile menționate au participat astăzi la o acțiune de plantare de puieți de stejar şi cireş în Sectorul Poienița din cadrul Ocolului Silvic Flămânzi. După o scurtă şedință de instruire în care silvicultorii au explicat modalitatea de plantare, funcționarii au trecut la plantarea efectivă a aproximativ o mie de puieți din cele două specii pe o suprafață de peste 20 de ari, în apropierea drumului național ce face legătura cu Flămânzi.

"În următorii şase- şapte ani vom reveni în zonă pentru eventualele completări, dat fiind că în jur de 10% din puieții plantați nu se vor prinde. Din punctul nostru de vedere, operațiunea a fost un succes", a declarat ing. Marius Havriş, directorul Direcției Silvice. 

După ce ultimul puiet din cei pregătiți pentru plantare a fost "blindat", participanții au continuat cu operațiuni de ecologizare pe cele două părți ale drumului național precum şi în pădure, sacii cu gunoiul colectat fiind ulterior ridicați de silvicultori. 

Din păcate, acțiunea de ecologizare survine uneia similare, petrecută în urmă cu câteva zile şi efectuată de angajații Direcției Silvice, dar ale cărei efecte nu mai erau vizibile. 

Prefectul Dan Şlincu şi funcționarii IP-BT s-au declarat încântați de lucrările de plantare, mai ales în condițiile în care, potrivit silvicultorilor, rezultatele operațiunilor de astăzi vor fi vizibile în 10-15 ani. 

"Considerăm că astăzi a fost o altfel de zi de activitate pentru noi, dată fiind Luna Curățeniei. Ne-am bucurat de aer curat şi de faptul că am făcut ceva pentru viitorul județului, măcar la nivel micro. A fost o activitate benefică şi pentru colectivul instituțiilor implicate şi țin să mulțumesc tuturor pentru implicare", a spus prefectul Dan Şlincu.












 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
154

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
109

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...