"32 de milioane de euro vor intra în oraș", spune primarul Cătălin Flutur

Municipiul Botoșani ar putea beneficia de fonduri europene consistente dacă proiectele ce vor fi depuse de autoritățile locale pe noile axe deschise la finanțare vor fi eligibile.

"32 de milioane de euro vor intra în oraș", spune primarul Cătălin Flutur

Primarul Cătălin Flutur estimează că prin proiectul de regenerare urbană din cadrul Programului Regional Operațional suma ce ar urma să intre în oraș se ridică la 32 de milioane de euro.

Municipalitatea a făcut un ultim pas în vederea accesării acestor fonduri, respectiv demararea procedurilor pentru alinierea Contractului de delegare a serviciului de transport public local  de persoane efectuat cu tramvaie al societății Eltrans la regulamentele europene.

De altfel, unul dintre proiectele de amploare pe care reprezentanții primăriei doresc să îl implementeze este reabilitarea în totalitate transportului cu tramaviului, ce implică reabilitarea căii de rulare, care este cea mai mare problemă la ora actuală a transportului public local cu acest mijloc de transport. 

"Municipiul Botoșani stă bine pe Axa 4, vorbim de acea axă prin care noi vrem să ne rezolvăm problema transportului în comun și o parte din regenerarea urbană. Ultimul pas al nostru este începerea procedurilor de aliniere a contractului de delegare a celor de la Eltrans cu prevederile Regulamentului Comisiei Europene. Era singurul impediment al nostru, pentru că planul de mobilitate urbană și strategia de dezvoltare urbană sunt făcute, iar în momentul în care am rezolvat și această aliniere a contractului de concesiune la prevederile regulamentului vom putea să începem procedura de depunere a proiectelor. Dacă nu aliniem acest contract nu avem eligibilitate pentru proiect. Aici putem să vorbim de 32 de milioane de euro care vor intra în oraș", a specificat primarul Cătălin Flutur. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1379

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6031

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...

Bani obținuți de o primărie din județul Botoșani pentru alimentarea cu apă a întregii comune

Vineri, 17 Noiembrie 2017
7265

O primărie din județul Botoșani a reușit să obțină fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în toate satele din comună. Fondurile pentru realizarea acestei in...