"32 de milioane de euro vor intra în oraș", spune primarul Cătălin Flutur

Municipiul Botoșani ar putea beneficia de fonduri europene consistente dacă proiectele ce vor fi depuse de autoritățile locale pe noile axe deschise la finanțare vor fi eligibile.

"32 de milioane de euro vor intra în oraș", spune primarul Cătălin Flutur

Primarul Cătălin Flutur estimează că prin proiectul de regenerare urbană din cadrul Programului Regional Operațional suma ce ar urma să intre în oraș se ridică la 32 de milioane de euro.

Municipalitatea a făcut un ultim pas în vederea accesării acestor fonduri, respectiv demararea procedurilor pentru alinierea Contractului de delegare a serviciului de transport public local  de persoane efectuat cu tramvaie al societății Eltrans la regulamentele europene.

De altfel, unul dintre proiectele de amploare pe care reprezentanții primăriei doresc să îl implementeze este reabilitarea în totalitate transportului cu tramaviului, ce implică reabilitarea căii de rulare, care este cea mai mare problemă la ora actuală a transportului public local cu acest mijloc de transport. 

"Municipiul Botoșani stă bine pe Axa 4, vorbim de acea axă prin care noi vrem să ne rezolvăm problema transportului în comun și o parte din regenerarea urbană. Ultimul pas al nostru este începerea procedurilor de aliniere a contractului de delegare a celor de la Eltrans cu prevederile Regulamentului Comisiei Europene. Era singurul impediment al nostru, pentru că planul de mobilitate urbană și strategia de dezvoltare urbană sunt făcute, iar în momentul în care am rezolvat și această aliniere a contractului de concesiune la prevederile regulamentului vom putea să începem procedura de depunere a proiectelor. Dacă nu aliniem acest contract nu avem eligibilitate pentru proiect. Aici putem să vorbim de 32 de milioane de euro care vor intra în oraș", a specificat primarul Cătălin Flutur. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

astăzi, 16:05
447

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

astăzi, 14:37
216

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...

Mii de rable scoase din circulaţie, la Botoşani, cu bani de la stat

astăzi, 14:00
206

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani, Eugen Mateciuc, Programul Rabla va continua şi în cursul acestui an şi va fi destinat atât persoanelor fizice,...