"32 de milioane de euro vor intra în oraș", spune primarul Cătălin Flutur

Municipiul Botoșani ar putea beneficia de fonduri europene consistente dacă proiectele ce vor fi depuse de autoritățile locale pe noile axe deschise la finanțare vor fi eligibile.

"32 de milioane de euro vor intra în oraș", spune primarul Cătălin Flutur

Primarul Cătălin Flutur estimează că prin proiectul de regenerare urbană din cadrul Programului Regional Operațional suma ce ar urma să intre în oraș se ridică la 32 de milioane de euro.

Municipalitatea a făcut un ultim pas în vederea accesării acestor fonduri, respectiv demararea procedurilor pentru alinierea Contractului de delegare a serviciului de transport public local  de persoane efectuat cu tramvaie al societății Eltrans la regulamentele europene.

De altfel, unul dintre proiectele de amploare pe care reprezentanții primăriei doresc să îl implementeze este reabilitarea în totalitate transportului cu tramaviului, ce implică reabilitarea căii de rulare, care este cea mai mare problemă la ora actuală a transportului public local cu acest mijloc de transport. 

"Municipiul Botoșani stă bine pe Axa 4, vorbim de acea axă prin care noi vrem să ne rezolvăm problema transportului în comun și o parte din regenerarea urbană. Ultimul pas al nostru este începerea procedurilor de aliniere a contractului de delegare a celor de la Eltrans cu prevederile Regulamentului Comisiei Europene. Era singurul impediment al nostru, pentru că planul de mobilitate urbană și strategia de dezvoltare urbană sunt făcute, iar în momentul în care am rezolvat și această aliniere a contractului de concesiune la prevederile regulamentului vom putea să începem procedura de depunere a proiectelor. Dacă nu aliniem acest contract nu avem eligibilitate pentru proiect. Aici putem să vorbim de 32 de milioane de euro care vor intra în oraș", a specificat primarul Cătălin Flutur. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

Sâmbătă, 19 August 2017
792

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1679

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
547

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...