25 la suta din drumurile judetului Botosani, afectate de alunecari de teren!

25 la suta din drumurile judetului Botosani, afectate de alunecari de teren!

 Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani, a declarat ca drumurile judetene sunt afectate de alunecari de teren, in proportie de pana in 25 la suta.

Este vorba in special de zona Mileanca, unde este si un pod, o alunecare de 300 de metri, alunecarea de teren de la iesirea din George Enescu spre Havarna, care a fost prinsa pentru un studiu de fezabilitate si expertiza tehnica chiar pe HG 577.

Doua zone cu alunecari sunt prezente pe drumul spre Roma - Nicseni: una e chiar la Roma, inainte de a cobori, spre pod, si una la iesirea din Roma.

O alta alunecare mai veche este cea de la Cismea, unde la un moment dat s-au inceput niste lucrari si apoi s-au oprit, apoi cea de la Ionaseni, pe drumul care merge prin padure spre unitatea militara, o alunecare veche destul de grava.

Mai sunt trei puncte pe drumul ce merge de la Rauseni spre Hlipiceni, de la iesirea din Iasi, dinspre Todireni spre Rauseni.

Acolo exista deja un proiect tehnic facut chiar de anul trecut, sa vedem in functie de ce bani vor fi alocati pentru a-l incepe ca lucrare. Mai avem trei alunecari care deja sunt in curs de rezolvare. E vorba de alunecarea de pe drumul dintre Podeni si Vorniceni, dar acolo este proiect tehnic si lucrarea e in curs de executie. Depinde tot de fondurile ce vin anul acesta. Mai este alunecarea de la Lunca ce este si receptionata, un de s-au facut chesoanele alea mari, a precizat Cristian Achitei.

Astea sunt punctele grave, dar mai sunt niste puncte unde sunt in general sectoare de drum cu infiltratii de platforma si cu cedari, dar care nu necesita lucrari de mare amploare. In zona Dersca, drumul spre Mihalaseni, Oneaga, Copalau, Dracsani, Sulita.

Voi incerca sa le rezolv anul acesta. Sa gasim niste solutii locale de stabilizare a platformei cu niste mici drenaje, ca sa nu mai apara probleme, a mai adaugat Cristian Achitei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

astăzi, 14:08
1124

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

astăzi, 13:19
1529

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

astăzi, 13:12
490

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...