25 la suta din drumurile judetului Botosani, afectate de alunecari de teren!

25 la suta din drumurile judetului Botosani, afectate de alunecari de teren!

 Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani, a declarat ca drumurile judetene sunt afectate de alunecari de teren, in proportie de pana in 25 la suta.

Este vorba in special de zona Mileanca, unde este si un pod, o alunecare de 300 de metri, alunecarea de teren de la iesirea din George Enescu spre Havarna, care a fost prinsa pentru un studiu de fezabilitate si expertiza tehnica chiar pe HG 577.

Doua zone cu alunecari sunt prezente pe drumul spre Roma - Nicseni: una e chiar la Roma, inainte de a cobori, spre pod, si una la iesirea din Roma.

O alta alunecare mai veche este cea de la Cismea, unde la un moment dat s-au inceput niste lucrari si apoi s-au oprit, apoi cea de la Ionaseni, pe drumul care merge prin padure spre unitatea militara, o alunecare veche destul de grava.

Mai sunt trei puncte pe drumul ce merge de la Rauseni spre Hlipiceni, de la iesirea din Iasi, dinspre Todireni spre Rauseni.

Acolo exista deja un proiect tehnic facut chiar de anul trecut, sa vedem in functie de ce bani vor fi alocati pentru a-l incepe ca lucrare. Mai avem trei alunecari care deja sunt in curs de rezolvare. E vorba de alunecarea de pe drumul dintre Podeni si Vorniceni, dar acolo este proiect tehnic si lucrarea e in curs de executie. Depinde tot de fondurile ce vin anul acesta. Mai este alunecarea de la Lunca ce este si receptionata, un de s-au facut chesoanele alea mari, a precizat Cristian Achitei.

Astea sunt punctele grave, dar mai sunt niste puncte unde sunt in general sectoare de drum cu infiltratii de platforma si cu cedari, dar care nu necesita lucrari de mare amploare. In zona Dersca, drumul spre Mihalaseni, Oneaga, Copalau, Dracsani, Sulita.

Voi incerca sa le rezolv anul acesta. Sa gasim niste solutii locale de stabilizare a platformei cu niste mici drenaje, ca sa nu mai apara probleme, a mai adaugat Cristian Achitei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoturism cuprins de un incendiu pe o stradă din Dorohoi! FOTO

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
741

Un autoturism parcat, miercuri seara, pe o stradă din municipiul Dorohoi a luat foc fiind nevoie de intervenția angajaților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.Mașina, un V...

O ocrotitoare și binefăcătoare a câinilor maidanezi, propusă pentru titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
2139

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 29 noiembrie va fi și un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de onoare lui Heike Lindlohr, fondatoarea...

Marcela Motoc aduce "Fata din Curcubeu" la Botoșani!

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
234

De pe scenele pariziene, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Botoșani. Un text de Lia Bugnar și o actriță care a străbătut lumea pentru ca într-un târziu ea, lumea, să &icir...