24 şi 31 decembrie ar putea fi zile libere! Minivacanţe de câte 5 zile de Crăciun şi Revelion

După minivacanţa de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, şi 1 Decembrie, Ziua Naţională, alte două zile libere ar putea fi declarate în preajma Crăciunului şi a Revelionului, în plus faţă de cele de sărbătoare naţională.

24 şi 31 decembrie ar putea fi zile libere! Minivacanţe de câte 5 zile de Crăciun şi Revelion

Hotârârea ar urma să fie discutată în Guvern. Cutuma a arătat că atunci când sunt zile lucrătoare de legătură între weekend şi zilele de sărbătoare, Executivul a ales să le ofere angajaţilor o zi de odihnă în plus. 

Prima zi de Crăciun este în 2018 într-o zi de marţi, în timp ce zilele libere legale sunt 25 şi 26 decembrie (marţi şi miercuri). Dacă Guvernul decide să mai acorde o zi liberă de la stat (luni), în ziua de Ajun, românii ar putea avea în total o minivacanţă de 5 zile, arata Mediafax.

Aceeaşi situaţie se repetă de Revelion, când ziua de 31 decembrie se află într-o zi de luni. Ea s-ar putea lega cu celelalte zile nelucrătoare, primele din 2019, 1 şi 2 ianuarie, care deschid calendarul sărbătorilor legale din 2019.

Pentru salariaţii a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, cum ar fi unitatiile sanitare sau cele de alimentaţie publică, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru muncă prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
427

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
198

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
143

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...