Greva generala la BCR incepand de miercuri - completare

 Greva generala la BCR incepand de miercuri - completare
Angajatii BCR intra, de miercuri, intr-o greva japoneza de trei zile, nemultumiti de programul de lucru, neplata orelor suplimentare, nerespectarea repausului saptamanal si inegalitatile salariale, a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din institutia bancara, Ciprian Ionescu.

“Majoritatea salariatilor BCR isi incep munca la ora 9.00 si o termina in jurul orei 20.00, fara a li se plati orele suplimentare sau a fi compensate cu timp liber. Foarte multi angajati si-au luat concedii medicale din cauza stresului prea mare, a spus Ciprian Ionescu.

Liderul sindical a precizat ca angajatii BCR cu un an sau doi vechime au salarii aproape duble fata de cei cu vechime mai mare, desi fac aceeasi munca.

Ciprian Ionescu a adaugat ca grilele de salarizare elaborate de patronat ar trebui sa fie obligatorii, dar sunt doar orientative.

Si salariatii BCR Asigurari se pregatesc sa declanseze conflictul de munca, daca nu va fi semnat contractul colectiv de munca.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci, Constantin Paraschiv, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, ca salariatii BCR Asigurari sunt in negocieri cu patronatul, care refuza sa semneze contractul de munca.

“Am facut o sesizare si asteptam martea viitoare un raspuns din partea administratiei, altfel vom declansa si noi conflictul de munca asemenea colegilor din banci, a declarat Paraschiv.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii BCR au declarat ca, deocamdata, nu vor sa comenteze intrarea in greva japoneza a angajatiilor institutiei.

Banca Comerciala Romana (BCR) a modificat, la inceputul lunii iulie, programul de lucru cu publicul. Astfel, programul de lucru cu publicul va incepe in toata reteaua BCR la ora 09.00, fata de ora 8.30, iar clientii vor avea acces la serviciile bancare pana cel tarziu la ora 18.30 in cursul saptamanii, in functie de marimea unitatii, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Unitatile de marime medie vor fi deschise, in general, pana la ora 18.00. O parte a acestora va lucra cu publicul pana la ora 17.30, ora pana la care sunt deschise si toate unitatile mici.

In ziua de sambata, vor fi deschise unitatile mari, jumatate din unitatile medii si un numar redus de unitati mici care inregistreaza un numar semnificativ de operatiuni.

Unitatile BCR care isi desfasoara activitatea in centrele comerciale vor avea un program special, similar centrelor comerciale unde sunt amplasate. Noul program de lucru va fi implementat si in unitatile nou infiintate, in functie de marimea acestora.

In ceea ce priveste programul centrelor de afaceri corporate, acestea vor avea program de luni pana vineri, intre orele 09.00 si 17.00.

 





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
83

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
207

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
341

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...