Ginecologii, speriati de noul Cod Penal

 Ginecologii, speriati de noul Cod Penal
Noul proiect de Cod Penal ii sperie pe ginecologi, din cauza ca ii predepseste cu inchisoarea pe medicii sub supravegherea carora fatul este vatamat, fie in timpul sarcinii fie la nastere.

Doctorii ginecologi au anuntat ca, daca legea se aplica astfel, nu mai intra in sala si nu mai asista la nasteri, pentru ca oricand se pot intampla accidente neprevazute de care pot fi ulterior invinuiti penal, informeaza Info Pro.

Potrivit noului proiect de Cod Penal, medicii care produc leziuni fatului in timpul sarcinii sau al nasterii risca sa faca inchisoare de la un 1 an la 7 ani si sa isi piarda dreptul de a mai profesa. Mai precis, articolul 200 stipuleaza clar ca "Vatamarea fatului in timpul nasterii, care a cauzat ulterior copilului o vatamare corporala, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani, iar daca a avut ca urmare moartea copilului pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani".

Adica o injectie administrata incorect, o investigatie invaziva facuta prost sau o fractura provocata care ar putea duce la vatamarea sau la moartea fatului ii poate arunca pe medicii ginecologi dupa gratii.

In timp ce specialistii se simt lezati, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, considera esentiala introducerea acestui articol in Codul Penal pentru "protectia vietii in devenire".

Numai de la inceputul acestui an, mai multi parinti au reclamat ca diversi medicii ginecologi din tara le-au nenorocit copiii. Ultimul caz este cel al unui bebelus nascut la maternitatea din Ploiesti, care risca sa ramana cu o mana paralizata si cu cealalta fracturata din cauza mai multor manevre efectuate de catre medici la nastere.

Proiectul de Cod Penal va intra in atentia Parlamentului dupa ce a trecut de Guvern.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
63

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
147

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1514

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....