Zodiacul copilului tau!

Zodiacul copilului tau!
Desigur, te-ai intrebat de multe ori: "De ce copilul meu nu este cuminte ca al vecinei?!" Sau, "De ce ala micul invata si ia note mari, iar cel mare e neatent si cu gandul mai mult la joaca?!" Sau...multe alte intrebari legate de copilul tau. Explicatia comportamentului si sfaturi despre cum ar trebui sa fie relatia cu "ala micul" sau "aia mica" sta in influentele astrale pe care le vei citi alegand zodia copilului tau.

Copilul Berbec  

Un copil nascut in aceasta perioada este, de obicei, mai tacut si mai linistit decat ceilalti. In acelasi timp, este foarte atent, rapid si prompt. Un copil Fecioara va fi foarte pretentios la mancare si ar fi bine sa nu incerci sa il hranesti cu ceva ce nu ii place. Altfel, mancarea va ajunge pe podea, pe masa sau va ramane in farfurie, dar nu va ajunge niciodata in stomacul lui. Cu exceptia acestui lucru, el va fi un copil foarte incantator, fara prea multe toane. Principalele trasaturi de personalitate ale unui copil nascut Copilul Fecioara nu se va simti in largul sau in fata oameni, ci in jurul prietenilor si al familiei. Va fi usor sa il faci sa te asculte si este genul de copil care isi va face intotdeauna temele la timp. Cel mai bine ar fi sa ii vorbesti frumos, pentru ca daca il critici, nu vei obtine nimic. In astfel de cazuri, ei se vor gandi prea mult la greselile lor si s-ar putea chiar imbolnavi.

Copilul Taur  

In primul si in primul rand, un copil Taur face numai ce vrea si nu vei obtine niciun rezultat daca il obligi sa realizeze ceva impotriva vointei lui. De fiecare data cand vei incerca sa faci asta, va adopta aceeasi atitudine ca a unui taur care nu vrea sa se miste. Forteaza-l putin si vei auzi imediat acel mormait care ii arata nemultumirea. Pe langa atitudinea lui de incapatanare, personalitatea copilului Taur este foarte placuta. El va fi intotdeauna bucalat si foarte adorabil si va avea nevoie de multa afectiune. Cu cat il imbratisezi mai mult, cu atat va fi mai fericit. Drept raspuns, si el iti va da o multime de imbratisari si de saruturi, pentru ca este foarte afectuos si isi arata dragostea fata de oamenii in care are incredere. Un baiat Taur va fi intotdeauna favoritul mamei, in timp ce o fata Taur va fi adorata de tata. Baiatul va avea o personalitate masculina foarte puternica, iar fata va fi foarte feminina.

Unele fete Taur insa se vor dovedi mai baietoase, dar vor avea, totusi, toate farmecele oricarei femei pe care si le pot pune in evidenta oricand doresc. Copilul Taur se va dovedi mai capabil si mai priceput decat alti copii. In plus, este mai stabil emotional decat altii si nu arata nici cea mai mica urma de impulsivitate. Poate deveni putin ezitant sau negativist uneori, dar nu va avea toanele obisnuite in perioada de maturizare a adolescentilor. Copilul Taur este destul de calm, voios si se va mentine asa pana cand isi va iesi din fire impotriva vointei sale. Totul in purtarea sa este previzibil. De fapt, este mult mai matur decat majoritatea copiilor. Ii place sa aiba companie, dar nu se va simti bine daca va fi in centrul atentiei. Copilul Taur nu este obraznic, dar nu il forta cu nimic. Nu-i place sa fie fortat sa faca ceva, iar daca ridici tonul sau tipi la el nu vei obtine nimic. Arata-i dragoste si afectiune si va face foarte usor ceea ce refuza cu ceva minute in urma.

Copiii Taur raspund la bun simt si logica si vor sa le spui adevarul direct si exact. Numai explicatiile practice si rezonabile ii pot face sa-si schimbe parerea. Culorile si sunetele relaxante au intotdeauna un efect pozitiv asupra unui copil Taur. El este interesat de arte, de exemplu de pictura, invata din toate puterile lui, are o memorie foarte buna, o putere de concentrare la fel de buna si este foarte muncitor. Nu este o natura rebela si te va asculta in toate atata timp cat tonul tau va fi unul bland si nu caustic. Desi unui copil Taur i-ar putea lua mai mult timp sa invete unele lucruri, are, in schimb, o memorie foarte ascutita si va tine minte detaliile toata viata lui. Daca ai un copil nascut in mai, accepta faptul ca nu ii poti impune nimic. Cel mai bine este sa ii castigi inima prin dragoste. Daca il vei forta, atunci se va incapatana si mai tare si nu vei ajunge nicaieri. Atat baietii, cat si fetele Taur sunt foarte devotati persoanelor iubite si vor face orice pentru a-i ajuta. Tot ce le trebuie este o casa confortabila, in care sa fie inconjurati cu dragoste si grija. Ai grija ca in jurul lor sa fie persoane pozitive si un mediu placut, pentru ca, la randul lor, te vor ajuta sa fii multumit si linistit intr-o zi.

Copilul Gemeni  

A avea un copil nascut in zodia Gemeni este ca si cand ai fi in priza tot timpul. Vei fi intotdeauna in picioare, incercand sa tii pasul cu el. In momentul in care va incepe sa mearga, ar fi bine sa iti pui pantofii de jogging. Nu il obliga sa stea intr-un singur loc ca intr-un tarc, pentru ca il vei face foarte nefericit. Copilului Gemeni este un explorator si un cautator, iar daca ii vei impune prea multe restrictii, acest lucru i-ar putea impiedica dezvoltarea emotionala. Copilul Gemeni este o zodie de aer si ca toate zodiile de aer are nevoie sa fie tot timpul in miscare. Rabdarea nu este una dintre trasaturile de personalitate a copilului Gemeni, asa ca este foarte greu pentru el sa stea cuminte o perioada mai mare de timp. De aceea, are obiceiul de a face mai multe lucruri deodata. Cu timpul, se va potoli, dar se va framanta, totusi, destul de mult. Copilul Gemeni este foarte prietenos, este activ, curajos si inteligent; se joaca foarte usor cu vorbele si cu literele, ii place sa converseze cu ceilalti si sa-si imparta cunostintele cu ei. El are o personalitate duala si este mai bine sa accepti asta. O astfel de personalitate vor avea si copiii Gemeni foarte talentati.

Un copil Gemeni are simtul umorului si este foarte spiritual. Pentru el, fantezia si realitatea se amesteca si de aceea traieste in ambele lumi. Este posibil sa mai exagereze putin adevarul, dar va spune doar niste minciuni nevinovate doar pentru a prezenta situatia intr-o maniera mai colorata. Nu il pedepsiti pentru asta, ci, mai degraba, cereti-i sa isi mai tempereze imaginatia si sa spuna intotdeauna adevarul. Nu incerca niciodata sa-l opresti sa se exprime sau sa comunice cu ceilalti. Daca vei face asta, s-ar putea retrage intr-o lume imaginara pentru a se apara. Punctualitatea nu este punctul forte al unui copil din zodia Gemeni. El va intarzia de fiecare data pentru ca se va intalni intotdeauna cu cineva pe drum si se va opri sa stea de vorba. Ii este greu sa asculte ceva fara sa intervina pentru ca, in general, va ghici continuarea povestii. Adesea, va repeta ce-a spus. Totodata, nu se poate concentra prea mult timp, putand fi distras foarte usor de la activitatile pe care le face.

Gemenii, fie ca sunt copii sau adulti, nu pot trai fara telefon, iar cateodata ai impresia ca s-au nascut cu telefonul in mana. De ce? Pentru ca nu pot trai fara sa discute cu ceilalti. Copilul se razgandeste foarte des si este mereu pe drum pentru a ajunge undeva. In plus, isi poate schimba planurile de viitor in fiecare zi, dar asta il face sa fie adorabil. Chiar daca este singur, prin natura sa duala copilul nascut in aceasta zodie va face cat doi.   

Copilul Rac 

Esti mandru de copilul tau Rac? Daca da, atunci este bine sa te obisnuiesti cu faptul ca trece de la o stare extrema la alta foarte usor, uneori in cateva ore. Copilul nascut in aceasta zodie are un spirit de observatie foarte dezvoltat si tot ce vede i se va intipari in minte pentru totdeauna. Este foarte emotiv si traieste intr-o lume a lui, ceea ce il poate face uneori sa fie singur. Fata lui va reflecta mereu emotii nenumarate, pe care, uneori, nu le poti intelege. Mediul de acasa poate afecta foarte tare un copil Rac. El cere din partea familiei foarte multa dragoste. De fapt, personalitatea lui va fi foarte mult influentata de reactiile membrilor familiei la trasaturile sale. El este foarte timid si de aceea nu iti va cere sa ii acorzi atentie si sa-l iubesti, asa ca fii sigur ca ii dai toata dragostea de care are nevoie fara sa ti-o ceara el. Orice dezaprobare il va rani profund. In primii ani de viata, copiii Rac sunt cuminti si ascultatori, dar in adolescenta pot deveni rebeli. Ei au o imaginatie bogata si isi pot ocupa timpul cu oameni si cu lucruri imaginare.

Nu-l impiedica sa isi dezvolte imaginatia, pentru ca in acest fel poate trece peste ranile provocate de cei din jur. Copilul Rac este foarte emotiv, dar este si foarte independent si nu poate fi supus asa de usor. Daca il ignori mai mult timp sau daca ii spui cuvinte grele, ar putea deveni melancolic si mohorat. De aceea, va incepe sa planga, se va inchide in el si nu isi va putea face prieteni cu usurinta. Nu face greseala sa ignori sensibilitatea unui copil Rac, pentru ca ii poti impiedica dezvoltarea emotionala. Este mai bine sa il ajuti sa isi depaseasca numeroasele sale temeri, cu dragoste si grija. Altfel, s-ar putea transforma intr-un copil certaret, rau si ganditor. Daca ii acorzi atentie, atunci va ajunge un adult tolerant, bun, care are incredere in el. Ploaia il va face pe copilul Rac nostalgic si poate deveni dintr-odata poet. El este foarte creativ si va avea nevoie de aprecierea ta pentru a-si dezvolta potentialul in acest domeniu. Oricum, se va teme de tunete. Va trebui sa il faci sa se simta in siguranta si sa-i arati, din cand in cand, cat de mult il iubesti, pentru ca altfel, si-ar putea inchipui ca esti apatic fata de el. Totusi, nu ceda la fiecare dorinta a lui, pentru ca s-ar putea sa ajunga un rasfatat. Da-i cate o palma ori de cate ori este cazul. Pe masura ce vor creste, copiii Rac isi vor da seama ca lumea nu este asa cum au crezut ei. Oamenii nu sunt deloc ca mama si ca tata, dimpotriva, sunt opusi lor. Ei isi vor da seama ca nimeni nu ii poate iubi la fel de mult ca membrii familiei si vor fi foarte devotati lor.

Creativitatea unui copil Rac ii poate face sa considere lupta pentru un simplu fleac o problema de viata si de moarte. Oricum, cand un copil Rac va fi intr-adevar ranit, el va pastra tacerea asupra acestui lucru si se va gandi la el. Chiar si cea mai mica referire la asta il poate face sa se simta nefericit si sa il forteze sa se inchida si mai mult in el, construindu-si un zid de aparare pe care nimeni nu il poate strapunge. Nu este genul de persoana care sa isi cheltuie banii de buzunar pe lucruri inutile si apoi sa ceara mai multi bani. De fapt, el va incerca sa isi castige proprii bani din slujbe neasteptate ca babysitting, taiatul ierbii vecinilor etc. Copilul Rac ii va ajuta intotdeauna pe ceilalti si se va purta frumos si cu animalele. El este mereu plin de umor si are un ras contagios. Este posibil sa plece de acasa la o varsta destul de mica, dar se va intoarce repede. Pana la urma, are inca nevoie de dragostea si atentia parintilor lui dragi!

Copilul Leu 

Copilului Leu ii place sa conduca oriunde s-ar afla: in casa, pe terenul de joaca sau in clasa. El trebuie sa fie lider in toate jocurile de copii pentru ca altfel se va imbufna. Totul trebuie sa se desfasoare asa cum vrea el si atata timp cat se va intampla acest lucru, el va ramane senin, bucuros, strengar si fericit. In momentul in care este fortat sa faca altfel, fie se va lupta ca un leu furios, fie se va retrage descurajat ca un leu ranit. Este intotdeauna plin de entuziasm si de idei stralucite si este mai bine sa il sustii in activitatea lui. Desi multe dintre ideile lui il vor preocupa doar pe el, nu il descuraja, pentru ca, altfel, ar putea fi afectat pentru restul vietii. Va incerca sa faca pe seful fata de alti copii, dar asta este una dintre caracteristicile de baza ale personalitatii lui. Incearca sa il stapanesti cu blandete, dar nu il mustra niciodata de fata cu alte persoane. Un copil Leu este foarte mandru, asa ca ai grija sa nu il ranesti niciodata. Ar trebui sa-l incurajezi in activitatile lui de lider, dar si sa-l inveti sa accepte sa fie condus de altii. Ii place sa isi dea aere, asa ca asigura-te ca nu va deveni prea laudaros.

Un copil Leu va face orice pentru a-si pastra demnitatea, chiar daca acest lucru inseamna sa nu planga dupa ce cade de pe bicicleta a treia oara. Ii place sa i se dea atentie si, intr-un fel sau altul, reuseste sa o obtina. Va fi destul de neatent, indraznet si energic. Brusc, poate intra intr-o faza de letargie si nu se va misca cu niciun pret. Atunci va fi momentul sa il faci sa inteleaga ca trebuie sa isi indeplineasca sarcinile pentru ca nimeni nu are timp sa ii preia si responsabilitatile sale. Va trebui sa il inveti, ca parinte, sa respecte drepturile celorlalti. Tine minte ca cea mai buna cale de a imblanzi un leu este aceea de a-i oferi multa dragoste, dar si o mica bataie cand este cazul. Daca vei intalni un copil Leu foarte timid, linistit si interiorizat, atunci sa stii ca acest lucru s-a intamplat pentru ca a fost ranit extrem de mult in orgoliu. Pentru a face un leu sa iasa din vizuina lui, trebuie doar sa il apreciezi, sa ii acorzi atentia cuvenita si sa ii ascuti trasaturile. Daca nu vei face aceste lucruri cat mai rapid, frustrarea lui poate lua o intorsatura periculoasa. Baietii Leu sunt foarte masculinizati, iar fetele, foarte feminine. Inca din copilarie, copilului Leu nu-i vor placea micile sarcini si se va opune indeplinirii lor. Da-i ceva de lucru care sa presupuna unele responsabilitati si un statut autoritar din partea lui si atunci nu va fi nevoie sa-i spui de doua ori. Este destul de istet si prinde foarte repede lucrurile noi, dar numai daca vrea. S-ar putea sa fie lenes in privinta studiilor si va trebui sa fii foarte rabdator daca vrei sa il faci sa munceasca mai mult. Il poti ambitiona spunandu-i ca invatand poate ajunge in top si asa va fi superior celorlalti copii. Nu vei gasi niciodata un copil Leu facand avioane, in loc sa isi indeplineasca sarcinile de la scoala.

Nu uita sa il feliciti si sa il imbratisezi in momentul in care devine primul in clasa. Are nevoie de mai multe complimente, indiferent de cate a primit pana atunci. Cuvantul “economii’ este strain de copilul Leu, pentru ca este inclinat catre extravaganta. Mare parte din banii pe care ii are se vor duce pe imprumuturi catre prieteni, pe care, adesea, uita sa le ceara inapoi. Leii sunt printre putinele semne ale intregului zodiac care sunt atrasi de sexul opus. De aceea, se vor indragosti si vor suferi din dragoste destul de des. Cei mai multi copii Leu iubesc petrecerile, pentru ca in cadrul unor astfel de evenimente pot deveni centrul atentiei. Ei au nevoie de libertate si cuvintele aspre le vor rani ego-ul. Ai rabdare, fii indulgent, putin strict si foarte iubitor cand ai un copil Leu, pentru ca astfel va deveni un leu sigur pe el, generos, mandru si puternic!

Copilul Fecioara 

Un copil nascut in aceasta perioada este, de obicei, mai tacut si mai linistit decat ceilalti. In acelasi timp, este foarte atent, rapid si prompt. Un copil Fecioara va fi foarte pretentios la mancare si ar fi bine sa nu incerci sa il hranesti cu ceva ce nu ii place. Altfel, mancarea va ajunge pe podea, pe masa sau va ramane in farfurie, dar nu va ajunge niciodata in stomacul lui. Cu exceptia acestui lucru, el va fi un copil foarte incantator, fara prea multe toane. Principalele trasaturi de personalitate ale unui copil nascut in aceasta zodie sunt curatenia si indemanarea, asa ca nu va trebui sa alergi dupa el sa isi faca curat in camera. Copilul Fecioara nu se va simti in largul sau in fata strainilor sau in multimi mari de oameni, ci in jurul prietenilor si al familiei. Va fi usor sa il faci sa te asculte si este genul de copil care isi va face intotdeauna temele la timp. Cel mai bine ar fi sa ii vorbesti frumos, pentru ca daca il critici, nu vei obtine nimic. In astfel de cazuri, ei se vor gandi prea mult la greselile lor si s-ar putea chiar imbolnavi. Ii poti da fara probleme sarcini mici, iar el le va duce la indeplinire perfect. Un copil Fecioara este demn de incredere, sincer, adaptabil, responsabil si prietenos. In general, are un temperament placut, daca nu este cicalit sau criticat prea mult. Atunci ar putea deveni prea capricios pentru binele sau. Alte trasaturi de personalitate ale unui copil Fecioara sunt cinstea si vigilenta.

Va trebui sa il inveti, ca parinte, cum sa se abtina in cazul in care profesorul face o afirmatie gresita. Fecioarelor li se va parea extrem de dificil sa accepte orice fapt a carui validitate nu poate fi demonstrata. Copilul nascut in aceasta zodie se va indoi de cele scrise in carti si va cere tot timpul explicatii. Va simti mereu nevoia sa invete mai mult, pentru ca nu-i place sa aiba mai putine cunostinte decat ceilalti. Nu-i va fi usor sa accepte o prietenie apropiata, iar daca va fi cicalit pe aceasta tema, va deveni, probabil, prea constiincios sa mearga mai departe cu acea relatie. Este mai bine sa nu il bati la cap, chiar daca stii ca are un/o prietena. Pe langa dragostea emotionala, el are nevoie si de confort psihic. Desi este posibil sa nu arate asta niciodata, copilul Fecioara are nevoie de imbratisarile si saruturile tale. De vreme ce tinde sa fie un copil destul de timid, modest si supus, va avea nevoie de asigurarea ta permanenta ca este la fel de atragator ca si ceilalti copii. Ii place ordinea, asa ca este mai bine sa nu ii aranjezi altfel lucrurile din dulap. De asemenea, este foarte grijuliu cu timpul si nu il vei vedea niciodata intarziind la scoala.

Pentru o Fecioara, totul trebuie sa fie perfect. Daca nu va fi asa, pregateste-te sa ii asculti criticile. Nimeni nu scapa de criticile lui, nici chiar el. Isi va indeplini intotdeauna cu brio responsabilitatile, va cheltui banii cu grija si va ajuta la treburile casei. Copilul Fecioara se maturizeaza, de obicei, repede si se va arata intelept in toate. Il poti rasfata fara teama ca ar putea deveni un alintat fara pereche. Incurajeaza-l sa se lase in voia imaginatiei si a fanteziei pentru ca acest lucru il va ajuta sa obtina balanta emotionala perfecta. Poate sa iti ceara prea multa perfectiune, dar va fi intotdeauna langa tine cand ai nevoie de el!

Copilul Balanta 

De obicei, primul comentariu pe care il fac oamenii la vederea unui copil Balanta este “Ce copil dragut! Privirea lui dulce, obrajii bucalati si zambetul lui dragut vor castiga, cu siguranta, inimile celor din jurul lui. Este, de asemenea, un copil calm si linistit si nu il vei gasi niciodata tipand fara motiv. Dar are si parti mai dificile: nu il pune sa faca o alegere pentru ca nu o poate lua atat de usor. In plus, daca il fortezi sa se grabeasca in luarea unei hotarari, nu va ajunge niciodata la o concluzie. De vreme ce nu se poate hotari asa usor, poate parea incapatanat. Dar nu este asa. Se gandeste ce sa faca mai intai. Daca tipi la el nu vei fi de niciun ajutor. Ba chiar ii vei strica echilibrul si va deveni mai confuz ca niciodata. Da-i unui copil Balanta de lucru, dar nu mai multe sarcini odata, si va face treaba intr-un minut, daca nu are de facut nicio alegere. In plus, trebuie sa te asiguri ca nu ii ceri sa faca ceva pe un ton prea aspru. Va reactiona cel mai bine daca ii vorbesti cu blandete. Invata-l cum sa ia decizii, intr-un mod placut. Poti face asta sugerandu-i tot timpul o solutie. Arata-i cum sa ajunga, treptat, la o concluzie pentru ca asa va trece peste indecizia lui.

Un copil Balanta iubeste armonia si nu-i place sa schimbe aceasta stare. Are nevoie de pace si liniste mai mult decat alti copii. Nu ii plac lucruri ca vocea ridicata si culorile tari, asa ca ori de cate ori incepi sa devii frustrata de indecizia lui, adu-ti aminte ca aceasta trasatura este specifica zodiei sale si ca nu poti face nimic in privinta asta. Unul dintre motivele oscilarilor copilului Balanta este dorinta lui de a fi cinstit si echilibrat. Nu vrea sa judece gresit o situatie sau o persoana si tinde sa cantareasca prea mult ambele fetele ale unei probleme. Unul dintre punctele slabe ale personalitatii unui copil Balanta este lenea. Nu va face nimic ore intregi, dar trebuie sa tii minte ca nu este puturos in sensul literal al cuvantului. De fapt, in cea mai mare parte a timpului este hiperactiv. Are nevoie de aceste pauze pentru a-si recapata puterea. Curand dupa aceea va fi acelasi copil energic ca si pana atunci. Nu-l certa pentru inactivitatea sa, pentru ca altfel va deveni lenes pentru a se autoapara. Copiii Balanta sunt chiar politicosi, draguti, atenti si au personalitate placuta. Ei au abilitatea de a imblanzi chiar si cele mai impietrite inimi cu zambetul lor. Sunt foarte inteligenti si au capacitatea de a implica ambele parti in dezbatere si, apoi, sa le castige simpatia amandurora. Un copil Balanta se cearta adesea, pentru ca nu poate tolera observatiile facute in treacat despre orice. Dupa parerea sa, trebuie sa te uiti la ambele fete ale mondei si abia apoi sa faci comentarii despre o situatie sau o persoana. Nu vei avea probleme in a-l face sa respecte regulile atata timp cat reusesti sa il convingi de utilitatea lor. Trebuie sa fii, adesea, cu ochii in patru daca ai un copil Balanta. El se poate indoi de tot ce exista sub soare si atunci va trebui sa iti sustii punctul de vedere cu argumente logice. Este un copil fidel si ii poti spune, cu incredere, orice secret. Vrea sa pastreze increderea oamenilor in el si nu il vei vedea mai deloc barfind. Dar nu te astepta sa fie de partea ta daca gresesti.

Copilul Balanta are un simt puternic al corectitudinii, ceea ce il forteaza sa ia partea numai acelei persoane care are dreptate. Desigur ii va lua timp sa se hotarasca cine are dreptate. Iti va respecta intimitatea si se asteapta sa faci al fel. Va fi, de asemenea, destul de curat si ordonat, pentru ca nu-i place mizeria si dezordinea. Aproape toate Balantele vor fi interesate de arta si de frumusete si vor avea destule iubiri in copilarie. Copilul Balanta va fi usor de crescut, mai ales cu acele gropite dragute din obraji si cu zambetul lui cuceritor!

Copilul Sagetator 

Un copil Sagetator va fi prietenos de la o varsta foarte frageda. Il vei vedea facand cu mana oamenilor, dorindu-si sa fie iubit pentru ceea ce este. Inima lui micuta va fi franta daca cineva nu-i va raspunde la sentimente. Va fi ca un mic clovn, care este jovial, placut si glumet. Unui copil Sagetator nu-i va placea niciodata sa fie singur, nici cand doarme. Se va simti comfortabil printre oameni care rad, vorbesc si se joaca cu el. De fapt, iubeste sa fie in jurul oamenilor veseli. Daca nu are acest mediu in timpul cresterii, se poate transforma intr-un cinic in ceea ce priveste viata sa de mai tarziu. Multi copii Sagetator incep sa se dezlege de legaturile cu familia pe masura ce cresc. Formalitatea este ceva ce ei nu pot intelege si onestitatea e ceva de care ei nu se pot lipsi. Vorbind deschis, adevarul este una dintre caracteristicile de baza ale personalitatii copilului Sagetator. Insa ii vei reaminti sa lase jos tonalitatea brutala a adevarului. Are o minte foarte curioasa si fiecare cerinta adresata lui trebuie sa fie bazata pe o logica rezonabila. Daca nu poti face asta, lasa-te pagubasa in a-l invata ceva. Chiar daca incerci sa faci acest lucru, vei intampina rezistenta. Sa nu spui vreodata vreo minciuna in fata unui copil Sagetator sau, altfel, il vei face sa isi piarda respectul pentru tine. Daca tu ai dreptate, sustine-ti opinia si da-i motive serioase pentru asta.

Daca gresesti, accepta, mai degraba decat sa spui o minciuna. El isi poate da seama usor daca ii spui sau nu adevarul. Un singur lucru vei gasi in exces in profilul unui copil Sagetator : curiozitatea. Sintagma «de ce » va fi prezenta in toate propozitiile. Ei se trezesc cu o intrebare in minte si adorm cu o lista de intrebari. Nu rezolvi nimic daca tipi, este mai bine sa le dai raspunsurile adevarate, chiar daca uneori mai deformate. Un copil Sagetator nu va face nimic doar pentru ca asta e norma sociala. Va trebui sa il convingi cu o logica infailibila. Daca ceva nu-l ajuta sau nu ii foloseste la bunastarea lui, fii sigura ca nu o va face niciodata. In copilarie, intotdeauna sa fii pregatita cu medicamente, antiseptice sau bandaje. Este supus accidentelor si vei avea nevoie de ele de acum incolo. Are nevoie de libertate si poate sa se indeparteze de casa mai devreme decat alti copii. Asa ca e bine sa fii pregatita pentru acest scenariu. Daca i te opui, s-ar putea sa vina acasa doar in week-enduri. Cu toate acestea, daca incerci sa-l intelegi si sa ii arati putina rabdare, se va intoarce in fiecare zi, chiar daca isi va aduce si prietenii cu el si va petrece mai mult timp cu tine. Experientele romantice vor incepe de obicei devreme in cazul Sagetatorului si s-ar putea sa fii nevoita sa il initiezi in tainele sexului opus mai devreme decat pe alti copii. Sagetatorii nu prea sunt priceputi la finante si va trebui sa il inveti importanta banilor in zilele negre. Nu-i umple buzunarele cand cheltuieste tot ce are intr-o singura zi. Incet, el va invata.

Un copil Sagetator este de obicei neobosit si va trebui sa-l mentii implicat constant intr-un lucru sau altul. Lucrurile plictisitoare il vor intrista sau nu-l vor interesa. Religia il va interesa si va putea deveni implicat in ea. Va fi interesat, de asemenea, sa hoinareasca prin lume si isi va pune idealismul la treaba. Un Sagetator trebuie sa aiba o cauza, fara de care ar putea deveni un catelus dezorientat. El crede in stele si in puterea lor miraculoasa. Nu va fi niciodata dependent de tine, dar nici nu va fi detasat total. Lasa-l sa-si implineasca visul, sa alerge prin iarba uda si sa ii faca cu ochiul fetei din vecini. Doar fa-i cu mana cand se uita la tine entuziasmat si cu siguranta se va intoarce la tine !

Copilul Capricorn 

Copilul Capricorn are maturitatea sa fie mai presus de varsta lui. El poate, uneori, sa te faca de rusine daca incerci sa i te adresezi ca unui bebelus. Chiar din copilarie el va fi ambitios si hotarat in tot ceea ce face. El nu este unul care sa se supere, dar isi va arata dezaprobarea sau inconvenienta cu aceeasi forta. Dupa ce mesajul lui ti-a fost transmis, el asteapta raspunsul tau. In caz ca spui « Nu », va accepta acest raspuns daca nu e un lucru important. Cu toate acestea, el va fi rabdator si te va determina, in timp, sa ii faci pe plac. Cu timpul, copilul din zodia Capricorn va deveni din ce in ce mai mai organizat. Pantofii lui vor fi in dulap, cartile pe raft si hainele in sifonier. El nu va fi capricios si va fi atasat foarte mult de familie. Vor fi foarte putini prieteni apropiati cu care el ar putea sa-si impartaseasca sentimentele. Dupa ce vine acasa de la scoala, primul lucru pe care il face va fi tema. Toate celelalte lucruri vin dupa obligatii si responsabilitati. Jocurile copiilor din Capricorn sunt uneori copilaroase. Ei joaca, de obicei, rolul de doctor, profesor, inginer, mama sau tata. Ciudat, dar par foarte convingatori in aceste roluri. Ei sunt indreptati spre muzica si pictura si vor petrece ore in sir in practicarea lor. Un copil Capricorn nu-si va pierde timpul in jocuri nefolositoare, mai degraba el va fi intotdeauna implicat in ceva constructiv. Trebuie sa-l fortezi efectiv sa mearga afara si sa se joace in aer liber.

Poate ca nu este un copil care sa invete repede, dar va reusi mereu sa obtina note mari la scoala. Se misca incet, dar in final, ii va depasi pe ceilalti copii cu mult. Un copil nascut in ianuarie este aproape intotdeauna modest si rareori este nepoliticos cu altii. De fapt, poti sa vezi cum ceilalti copii fac pe sefii cu el. Nu-ti face griji ! Poate fi rabdator cu asemenea oameni, dar stie sa-si poarte singur de grija. Va gasi o cale sau alta de a rezolva situatia. Un copil Capricorn va fi interesat de sexul opus, dar va fi prea timid. Trebuie sa ii menajezi sentimentele in aceasta privinta, pentru ca el va deveni prea inchis. Daca nu il presezi prea mult, un copil Capricorn va fi foarte placut, tolerant si iubitor. El ii va respecta pe cei mai in varsta asa cum se cuvine si ii va ajuta cum va putea el. Nu trebuie sa tipi la el, nici acum, nici mai tarziu, ca sa isi faca curat in camera. Nu se va aventura niciodata prea departe de casa si va veni inapoi inainte sa incepi sa-l cauti. Va fi un spirit practic si nu se va lasa ispitit de fanteziile obisnuite ale copilariei. Daca e asa, uneori, vei simti ca el este parintele si tu copilul, el te va respecta si va avea grija de tine la batranete!

Copilul Varsator 

Un copil Varsator este un fel de puzzle pentru parintii lui. El este sensibil, un fel de piatra pretioasa, putin cam subred, ingenios si impulsiv, toate in acelasi timp. E cam dificil sa il incadrezi ca fiind un tanar extrem de traznit sau de o inteligenta prodigioasa. S-ar putea sa se dovedeasca un Einstein sau sa devina un simplu vanzator. Oricum, viitorul lui depinde foarte mult de modul cum ii cizelezi personalitatea. Nu incerca sa-ti fortezi opiniile pe un copil Varsator; el se va opune cu vehementa. Da-i putin timp si lasa-l sa gandeasca singur; va gasi probabil solutia ta corecta si o va accepta la final. Ii poti prezice cu greu comportamentul. De la o aparenta placuta si calma se poate transforma pe neasteptate intr-un individ incapatanat si neastamparat. Inconsistenta si contradictiile ii domina profilul caracteristic. Copiii Varsator s-ar putea sa nu stie incotro merg, dar ei vor sti intotdeauna sa aleaga drumul bun. Pun logica mai presus de orice actiune si personalitatea lor reflecta un amestec de simturi si perceptii. Ei au un numar mare de prieteni si le place sa isi ajute amicii ori de cate ori pot. Copilul tau Varsator iubeste sa viseze. Imediat ce se va sfarsi un vis va incepe un altul. Intr-un fel, el nu viseaza niciodata ce viseaza alti copii. De exemplu, el nu se va gandi niciodata sa devina doctor, pentru ca mai degraba si-ar dori sa se faca oceanograf. Desi va fi fortat sa se orienteze la prima varianta, nu o va uita niciodata pe cea de-a doua si poate intr-o zi i se va implini.

Varsatorii tind sa fie neatenti si asta poate duce la cateva accidente. Chiar si la scoala, copilului Varsator i se poate reprosa ca nu este atent. Cu toate acestea, el va lua note bune in cele mai multe cazuri. Pe de o parte, are o intuitie buna si asta il ajuta in gasirea solutiei inainte ca el sa fi citit problema pana la capat. Pe de alta parte, tinde sa uite lucruri, cum ar fi adresa de acasa. Va avea o inteligenta neobisnuita acum si mai tarziu, dar nu va fi intotdeauna si logic in gandire. Va trebui sa il inveti pe copilul Varsator sa isi puna ordine in ganduri ca sa capete sens. In caz contrar, geniul lui se va risipi si asta poate duce la excentritate. Nu va fi prea interesat de sport sau de vreo alta activitate fizica. Mental, el va fi la mii de kilometri de ceilalti copii de varsta lui. Natura il va atrage si el se va simti contopit cu aceasta. Copiii Varsator au un al saselea simt foarte ascutit si ei pot absorbi cu usurinta energiile negative din jur. Asta poate duce la un dezechilibru emotional si sa le strice armonia si linistea obisnuita. Incurajeaza-l, nu-l forta sa faca ceva. Inainte de a spune ceva unui copil Varsator, masoara-ti cuvintele cu atentie. Acestea pot lasa o impresie de lunga durata asupra personalitatii lor. El va avea multi prieteni, dar dragostea va fi ceva care ii cere timp de gandire. Chiar si asa, iubeste oamenii si incearca sa ii ajute in orice fel poate. Crezi ca el viseaza prea departe ? Visele lui sunt realitatea de maine. Sa crezi in el si intr-o zi il vei vedea facand lucruri la care nimeni nu s-ar fi gandit vreodata!

Copilul Scorpion  

Copilul Scorpion va avea un trup mai rezistent decat ceilalti copii, iar acest lucru il va ajuta sa isi sustina vointa lui puternica. El nu se va juca sau nu va lua niciodata parte la o competitie doar de dragul de a participa, ci cu scopul de a castiga si nu va face niciun fel de compromisuri in acest sens. Ar putea accepta sa piarda la un moment dat, dar doar pentru a gasi alte modalitati prin care sa isi asugure victoria. Copilul Scorpion are o privire hipnotica, de care foarte multe persoane se simt incomodate. Asa ca este mai bine sa te pregatesti sa il descumpanesti de fiecare data. Trebuie sa il faci sa inteleaga ca tu esti stapanul casei si ca trebuie sa accepte regulile pe care le-ai creat. Spune-i acest lucru cu blandete, dar ferm, pentru ca are nevoie sa fie disciplinat in mod constant. Va trebui sa il inveti sa ii respecte pe cei slabi, sa ii induci un comportament demn de un sportiv, sa respecte autoritatea si sa-i ierte pe cei care l-au ranit. In privinta profilului caracteristic copilului Scorpionr, el este destept, curajos, cinstit si are tendinta de a atrage oamenii prin personalitatea sa puternica. In orice caz, trebuie sa il inveti ce este smerenia inainte sa fie prea tarziu. Daca face ceva rau, nu ridica tonul al el. Invata sa-i spui “Nu intr-un mod civilizat, fara sa tipi.

Arata-i ca esti mai puternic decat el si abia atunci va invata de la tine. Nu uita insa sa-i oferi dragoste si afectiune in timp ce incerci sa il disciplinezi. Are nevoie, la fel ca ceilalti copii sa fie alintat constant. Daca nu vei face asta, poate deveni prea nervos, temator si framantat, trasaturi care nu-i stau in fire. Onestitatea lui il poate face prea sincer si direct si va trebui sa il inveti sa iti tina in frau limba lui ascutita. Copilul Scorpion are secretele lui si nu ii place sa-ti bagi nasul in treburile sale. Nu iti va spune ce simte decat rareori, dar tie iti va fi aproape imposibil sa faci la fel. Are capacitatea de a-si da seama cand ceva nu merge bine. Asa ca vei avea parte de imbratisari cand ceva te supara, desi nu i-ai spus si lui ce te framanta. Copilul simte ca ai probleme si te va ajuta. Una dintre trasaturile de baza ale personalitatii copilului Scorpion este loialitatea si dedicarea catre familie si prietenii apropiati. Are insa si o parte agresiva, iar cine il calca pe coada, va tine minte sa nu mai faca asta niciodata in viata lui. Va trebui sa-l inveti ca razbunarea si ura nu sunt bune. Copilul Scorpion va fi intotdeauna primul, indiferent de domeniu (academic, sportiv, activitati extracurriculare etc.). Va fi mereu plin de energie si va trebui sa ii pui tot timpul mintea la contributie si sa il faci sa fie activ fizic.

Are tendinta de a avea visuri neobisnuite, dar este mai bine sa il incurajezi sa le duca la indeplinire. S-ar putea sa devina urmatorul presedinte. Nu se stie niciodata! Copilul Scorpion stie cine este si ce vrea si este mai bine sa nu-i impui ce sa faca. Desi pare destul de placid la prima vedere, de fapt este plin de pasiuni si de emotii. De aceea, are nevoie de o atmosfera puternic familiala acasa pentru ca altfel si-ar putea pierde stapanirea de sine si linistea. Nu-l certa fara motiv si nu-l opri sa faca ceva fara a-i da o explicatie logica. Este atras de lucruri periculoase ca foc, droguri, etc., asa ca ar fi mai bine sa nu le lasi la indemana lui. Este interesat, de asemenea, de lucrurile neobisnuite si mistice, dar si de sexul opus. Poate face ochi dulci fetelor desi inca abia invata sa faca primii pasi. Are in sange aventura si nu il vei putea impiedica niciodata sa nu se indragosteasca. Totusi, trebuie sa il faci atent in aceasta privinta ca sa nu sufere, pentru ca va fi foarte afectat de despartiri. Isi va da silinta sa fie tot timpul la inaltime si este hotarat sa obtina ceea ce vrea. In acelasi timp, are nevoie de dragostea si sprijinul tau. Fii acolo cand are nevoie de tine si invata-l cum sa iubeasca si cum sa se lase iubit. Se va intoarce intotdeauna la tine pentru a se asigura ca esti inca acolo pentru el!

Copilul Pesti  

Traieste intr-o lume a viselor unde sunt elfi, zane si copaci magici. Este putin diferit de alti copii, nu tipa niciodata, nu striga sau nu se supara pentru ca sa obtina ceva. El are o alta tactica ascunsa: te va fermeca astfel incat sa fii de acord cu ceea ce vrea. Chiar si cand va creste, aspectul copilaros, visator al personalitatii sale nu va disparea. Lumea plasmuirilor il va atrage intotdeauna. Ori de cate ori faci ceva important, creeaza-i o atmosfera miraculoasa in jurul lui. Foloseste jucarii moi, papusi, baloane si daca faci asta nu vei auzi niciun sunet din partea lui. Un copil Pesti are un ascutit al saselea simt si intuitie. Aceasta trasatura particulara a personalitatii lui te va echilibra de nenumarate ori si pe tine. Te vei confrunta cu o mare dificultate sa il determini sa accepte un program si rutina. Nu va manca pentru ca e ora mesei sau nu se va culca pentru ca e ora 9 seara. Vrea sa manance cand ii este foame, sa doarma cand este obosit si sa se joace cand ceva ii atrage atentia. Ar fi mai bine daca te-ai adapta programului lui. De fapt, copilul in zodia Pesti te va invata pe tine ca sa nu fii sclavul ceasului. Pentru el este doar o masinarie care nu-ti va dicta cum sa iti traiesti viata. Nu este prea increzator in abilitatile lui si va trebui mereu sa se asigure in privinta timpului. Nu uita sa ii dai atentia cuvenita si sa il admiri mereu. Apoi, acum, ca si mai tarziu, el va dori sa fie lasat singur.

Este mai bine sa il lasi singur in liniste si se va intoarce imediat la tine, desi s-ar putea sa fie timpul pentru cina, nu pentru pranz. Conventiile si modelele nu se potrivesc pentru profilul copiilor din zodia Pesti si lor le este greu sa le respecte. Asa ca profesorilor s-ar putea sa le vina greu sa se apropie de ei intr-un mod particular. Ei vor avea un interes in variate forme de arta, muzica, dans si orice este creativ. Un copil in zodia Pesti este un bun vorbitor si s-ar putea implica in poezie sau in a spune povesti. Responsabilitatile sale pentru indemanare practica se vor reduce la a tine ceasca de ceai in mana si tu trebuie sa il inveti cum. Copiii din zodia Pesti sunt foarte sensibili si adesea cuvintele tale prea aspre duc la aparitia lacrimilor in ochii lor. El va avea o intelepciune profunda si va prefera sa-si petreaca timpul cu adultii mai degraba decat cu copiii. Adesea, oamenii ii acuza pe copiii nascuti in luna martie ca mint, dar nu e cazul. Nu are niciun fel de rautate, este doar felul sau de a privi lumea si realitatea uneori prea dura pentru a putea fi suportata. El are nevoie de simpatia ta sau va cadea intr-o depresie adanca, de nedescris.

Ce vede sau aude un copil Pesti nicio alta persoana din lume nu-si poate imagina ! Ori de cate ori incepe sa viseze, incurajeaza-l si indreapta-i imaginatia in pictura sau alta forma de arta, apoi cu blandete ghideaza-l sa infrunte realitatea brutala a vietii. Incet, va invata sa accepte lumea asa cum este. Nu-i innabusi fanteziile; are nevoie sa le vada cu scopul de a-si construi forta necesara sa infrunte greutatile vietii. Dupa ce si-a reimprospatat sufletul, va fi in stare sa faca acelasi lucru pentru altii. Poti intotdeauna sa inveti din rabdarea lui, imaginatia si empatia lui, din calmul sau. Despre steaua pe care el o urmeaza, asteapta si vei vedea ca intr-o zi, el o va aduce acasa si tu vei putea visa la ea, de asemenea!  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
142

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
86

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
173

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...