ZIUA PASARILOR: Lasati tembelizorul si mergeti in Parcul Mihai Eminescu!

ZIUA PASARILOR: Lasati tembelizorul si mergeti in Parcul Mihai Eminescu!
Botosanenii sunt asteptati maine, 1 aprilie, in Parcul Mihai Eminescu Botosani!

Anul acesta, Ziua Mondiala a Pasarilor se desfasoara sub sloganul: Lasati tembelizorul! Iesiti in parc!

In parcurile din orase, membrii Societatii Ornitologice Romane vor fi prezenti cu binocluri si lunete pentru a oferi asistenta celor care vor dori sa afle mai multe despre pasarile care se pot vedea in orasul lor, vor fi amenajate standuri cu materiale informative despre pasari si vor fi organizate concursuri, expozitii de hranitori si casute.

In acelasi timp, iubitorii naturii vor putea lua parte la actiuni de montare de cuiburi artificiale pentru pasari in zonele verzi din localitati.

Anul acesta, intre orasele care organizeaza evenimente menite sa marcheze Ziua Mondiala a Pasarilor se numara si Botosaniul, locul indicat in programul natinal fiind Parcul Mihai Eminescu.

Astfel, pe 1 aprilie 2009, incepand cu ora 11.00, in Parcul Mihai Eminescu se vor monta cuiburi si hranitori pentru pasari, dar va avea loc si un concurs de desen pe asfalt.

La activitati vor lua parte elevi si profesori de la Grupul Scolar Industrie Usoara, Scoala Generala 7 Botosani, Grup Scolar Dimitrie Negreanu, Liceul Teoretic Nicolae Iorga si Grup Scolar Bucecea, alaturi de reprezentanti ale autoritatilor locale din Botosani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
7

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
21

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
523

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...