Ziua NATO marcată la Botoșani cu alocuțiuni și defilarea Detașamentului de onoare - FOTO, VIDEO

Ziua Alianței Nord-Atlantice a fost marcată, duminică, și la Botoșani printr-un ceremonial militar la care au participat oficialitățile locale și reprezentanții Armatei.

 

Ziua NATO marcată la Botoșani cu alocuțiuni și defilarea Detașamentului de onoare - FOTO, VIDEO

Oficialitățile și-au dat întâlnire în fața Palatului Administrativ însă numărul celor prezenți la eveniment a fost relativ mic.

Doar câțiva directori de instituții, parlamentari PSD, reprezentanți ai Prefecturii și Consiliului Județean, precum și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai forțelor armate au luat parte la ceremonialul ce s-a desfășurat în fața Cercului Militar.

După ce oficialitățile au salutat Garda de onoare a urmat intonarea Imnului Național al României și Imnului Nato, moment urmat de alocuțiuni. 

"În fiecare an a primei duminici din luna aprilie și la Botoșani sărbătorim Ziua Nato, o sărbătoare publică dedicată democrației spiritului european și euroatlantic, zi ce reprezintă încă de acum 13 de ani un eveniment de referință pentru societatea românească din perspectiva statutului României de aliat de încredere și stabilitate al Nato. Prin nenumărate acțiuni România și-a asumat cu seriozitate statutul de membru cu drepturi depline al celei mai de succes alianțe politico-militare din istorie. Cu ocazia acestei zile aș dori să felicit toți militarii români activi sau în rezervă pentru contribuția adusă integrării țării noastre în comunitatea Nord-Atlantică. Exemplul lor de profesioniști care au participat la misiunile de luptă din Irak și Afganistan a adus țării noastre respectul partenerilor. Doresc în mod deosebit să îi felicit pe militarii din Botoșani care ne-au reprezentat cu cinste în toate misiunile NATO. La mulți ani!", a fost mesajul subprefectului Daniela Beclea.

"Integrarea în structura Nord-Atlantică a fost un proces îndelungat al cărei criteriu de bază a fost larga susținere a poporului român pentru care calitatea de membru NATO echivalează cu garanția securității și stabilității pe plan intern. Aderarea la Alianța Nord-Atlantică a reprezentat un moment marcant pentru istoria țării noastre semnificând realizarea unui deziderat major de politică externă care a beneficiat de întregul sprijin al societății românești. România a participat activ la misiunile și operațiunile Alianței aducând valoare adăugată la elaborarea politicilor NATO. Doresc să îi felicit pe toți cei prezenți la acest eveniment, în mod special pe reprezentanții forțelor armate și îmi expirm încrederea și optimismul în bunul mers și pe viitor al acestei organizații", a fost și mesajul lui Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean.

După alocuțiuni a urmat ridicarea pe catarg a Drapelului național al României și Drapelului NATO, ceremonialul încheindu-se cu defilarea Detașamentului de onoare, în aplauzele celor prezenți.















 





 

 

 

Spune-ne opinia ta