Ziua internationala a biodiversitatii si Ziua europeana a pasarilor marcate la Grup Scolar Elie Radu

Ziua internationala a biodiversitatii si Ziua europeana a pasarilor marcate la Grup Scolar Elie Radu
Vineri, 22 mai 2009, la Grup Scolar Industrial Elie Radu Botosani a avut loc o alta activitate din cadrul proiectului Un parc cu verdeata - o sansa la viata, proiect finantat de MOL Romania, Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, cofinantat de Asociatia Parintilor Elie Radu.

Agenda de lucru a zilei a cuprins trei parti:
-Vizionarea de materiale in format electronic despre Delta Dunarii, biodiversitate, specii de plante si animale pe cale de disparitie, diseminarea actiunilor derulate pana in prezent in cadrul proiectului (amenajarea a patru alveole cu pietris si stabilimente pentru odihna, plantare de arbusti ornamentali si flori), distributia de materiale informative.
-Realizarea in parcul dendrologic din incinta liceului a patru expozitii cu peste 300 de imagini despre pasari si plante, completarea agendei Patrula Eco si confectionarea de costume din materiale ecologice  pentru constientizarea de catre tineri a pericolelor mediului.
- Plantarea de flori, actiune la care au participat elevii clasei a IX-a C, dar si profesorii si partenerii proiectului. (APM si Primaria Municipiului Botosani).

Activitatile proiectului vor continua cu montarea de cosuri pentru gunoi, casute pentru pasari, vizite de studiu si documentare asupra speciilor de arbori si arbusti existenti in parcul dendrologic.

Impresiile privitoare la derularea proiectului si a acestei activitati nu au intarziat sa apara, incat afirmatia "e o noua lume si o noua viata" a sters toata oboseala celor implicati.

Coordonator proiect,

prof. Cristina Riznic
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
11

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
498

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
156

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...