Ziua Imnului la Botoșani, cu oficialități și defilarea Gărzii de onoare-FOTO, VIDEO

Ziua Imnului la Botoșani, cu oficialități și defilarea Gărzii de onoare-FOTO, VIDEO
Și în acest an, Sărbătoarea Națională a Imnului României a fost marcată la Botoșani de oficialități printr-un ceremonial ce a avut loc în Piața Tricolorului din municipiul reședință de județ.

Oficialitățile județului, în frunte cu subprefectul Daniela Beclea, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, și primarul Cătălin Flutur, s-au adunat în fața Palatului Administrativ, de unde au plecat mai apoi către locul de desfășurare a festivităților.

După ce reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat onorul, a urmat un scurt ceremonial religios ținut de preotul militar, care a rostit rugăciuni pentru poporul român, după care șefii administrației publice locale au rostit alocuțiuni despre însemnătatea acestei zile.

"Nu  voi face istoricul acestui însemn naţional, parte a identităţii neamului şi statului român. Însă vreau să vă readuc aminte cât de important este acesta pentru noi. Intonăm imnul la începutul orelor de curs, la debutul întâlnirilor  oficiale, dar şi atunci când mesagerii sportului românesc participă la competiţii internaţionale, sau când soldaţii noştri se alătură trupelor aliate pe diverse teatre de operaţiuni. Ne insoteşte, aşadar, în momente de bucurie, dar şi atunci când se iau decizii importante pentru viaţa de zi cu zi a noastră, a tuturor. Imnul este un simbol al libertăţii poporului român şi  trebuie sa ne aducem aminte, că s-a murit cu tricolorul în mână şi cu Deşteaptă-te, române! pe buze, din dorinţa de a ieşi dintr-un regim opresiv. Independenţa României, democraţia cu libertăţile şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor, demnitatea şi hotărârea fiecăruia dintre noi de a nu se lăsa umilit de nimeni si nimic, toate acestea sunt cuprinse in imnul românesc. Să-l cinstim, să-l înţelegem şi  să-l ascultam cu sufletul, de fiecare dată!", a spus în discursul său subprefectul Daniela Beclea.

La ceremonia prilejuită de Ziua Imnului Național au participat și zeci de botoșăneni, care împreună cu cele șase plutoane de militari, polițiști și pompieri au cântat "Deșteaptă-te române".

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare, în aplauzele celor prezenți.
 
























 





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
56

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
77

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
376

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...