Ziua Europei, marcată la Prefectura Botoșani - FOTO

Ziua de 9 mai în care se serbează Ziua Europei a fost marcată, marți, și la Botoșani printr-o serie de manifestări organizate la Instituția Prefectului. 

Ziua Europei, marcată la Prefectura Botoșani - FOTO

Zeci de elevi și cadre didactice, printre aceștia numărându-se și participanți la olimpiadele și concursurile școlare, la etapa națională, au fost prezenți la eveniment, alături de o delegaţie din Franţa, din care vor fac parte doi profesori. La eveniment au fost prezenți și prefectul Dan Șlincu, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Dorin Birta și Liviu Toma, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean. 

Evenimentul a debutat cu intonarea imnurilor României şi Uniunii Europene, după care semnificaţia zilei de 9 mai a fost prezentată de muzeograful Florin Ştirbăţ, de la Muzeul Judeţean.

Prefectul Dan Șlincu a dat citire mesajului premierului Sorin Grindeanu. Nici în acest an nu a lipsit Declaraţia Schuman, care a fost citită de Manuela Hluşcu, elevă în clasa a XI-a H la Colegiul Naţional „A. T. Laurian”. Invitaţii speciali din Franţa au susținut o prezentare despre literatura europeană şi educaţia pentru cetăţenie.

Elevii au primit diplome, iar cei de la Şcolile nr. 6 şi nr. 7 au trimis aproximativ 50 de desene cu tematici legate de Ziua Europei. Acestea au fost deja expuse pe coridoarele Instituţiei Prefectului.

Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii şi unităţii. Pentru Uniunea Europeană, această zi de 9 mai este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, în ideea declaraţiei istorice a ministrului de externe francez, Robert Schuman.

Tot pe 9 mai, Instituţia Prefectului sărbătorește şi împlinirea a 140 de ani de la Declaraţia de Independenţă şi 72 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. 





 

 

Spune-ne opinia ta