Zgonea: "Dam vot pe Legea privind cainii fara stapan"

Zgonea: "Dam vot pe Legea privind cainii fara stapan"
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca proiectul de lege privind cainii fara stapan va fi analizat de comisiile juridica si de administratie ale Camerei, urmand sa fie dezbatut marti in plen si votat pentru a fi trimis spre promulgare.

"Maine (marti - n.r.) il vom pune in plen la ora 10.00, la ora 12:00 este votul final si-l vom trimite spre promulgare", a precizat Valeriu Zgonea.

El a mai spus ca inca de saptamana trecuta exista o vointa in cadrul USL ca acest proiect sa fie promovat in concordanta cu decizia Curtii Constitutionale.

"Exista o vointa in cadrul USL ca acest proiect sa fie promovat in concordanta cu decizia CC, astfel incat fiecare sa aiba instrumente prin care sa elimine odata pentru totdeauna aceasta problema", a adaugat Valeriu Zgonea.

"Propunem sa fie scos din lege termenul de reteritorializare, pentru ca s-a dovedit a fi o idee distructiva, caini au aparut inapoi acolo. (...) Mai propunem ca, dupa sapte zile, dupa ce este adus in locul unde se executa aceste proceduri de identificare, daca nu este revendicat de nimeni si nu este adoptat, sa fie eutanasiat si sa fie considerata infractiune mutarea cainelui dintr-un loc in altul, dintr-un teritoriu in altul, pentru ca este o realitate cu care ne confruntam de ani si ani de zile. Cum dorim sa se treaca la capitolul infractiuni si ideea abandonului pe domeniul public", a declarat Sorin Oprescu, la Palatul Parlamentului, dupa ce a participat la sedinta grupului PSD din Camera Deputatilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
117

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
150

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
95

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...