Zeci de sanctiuni si amenzi de mii de lei, in urma unei actiuni a politistilor in Dorohoi!

Zeci de sanctiuni si amenzi de mii de lei, in urma unei actiuni a politistilor in Dorohoi!
În vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea cu fermitate a infracţionalităţii şi a oricăror evenimente nedorite care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor, în ziua de 28.04.2009, pe raza municipiului Dorohoi a fost organizată şi desfăşurată o razie la care au participat 31 de poliţişti, 4 poliţişti de frontieră, 4 jandarmi şi 4 poliţişti comunitari.

"În vederea prevenirii şi combaterii cu fermitate a încălcării normelor generale de comerţ au fost efectuate 34 controale economice, fiind constatate 21 de cotravenţii prevăzute de Legea nr.12/1990 care reglementază activităţile comerciale ilicite, pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.500 lei. Totodată au fost confiscate bunuri în valoare de 1.821 lei pentru care persoanele depistate fie că nu deţineau documente legale de provenienţă, fie nu aerau autorizaţi să desfăşoare asemenea activităţi comerciale. În cadrul acţiunilor, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale şi crearea unui cadru de ordine şi legalitate, având ca principal scop creşterea gradului de siguranţă şi securitate publică, au fost legitimate 266 de persoane, 52 dintre acestea fiind atenţionate. Totodată au fost verificate 10 persoane aflate în atenţia poliţiei, alte 5 persoane fiind introduse în baza de date a poliţiei. Pentru aplanarea unor stări conflictuale, poliţiştii dorohoieni au intervenit în 4 situaţii de acest gen", a mentionat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştei publice au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 800 lei.

De asemenea, acţiunea a vizat prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, precum şi diminuarea riscului infracţional şi victimal în rândul acestora. Astfel, au fost depistaţi şi încredinţaţi familiilor 2 minori nesupravegheaţi.

În scopul asigurării respectării prevederilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, poliţiştii au desfăşurat 8 controale la unităţi de profil, fiind verificaţi 11 agenţi de pază.

În atenţia poliţiştilor s-a aflat şi siguranţa rutieră şi combaterea cu fermiate a oricăror încălcări ale normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice, fiind controlate în trafic 142 autovehicule. În 39 de cazuri, faţă de conducătorii auto au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4160 lei.

Valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate este de 9.500 lei. Asemenea acţiuni vor fi desfăşurate la nivelul judeţului şi în în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi asigurării climatului de siguranţă civică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
111

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
82

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
100

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...