Zeci de familii îndură frigul în locuințe, în municipiul Botoșani!

Zeci de familii îndură frigul în locuințe, în municipiul Botoșani!
Probleme cu repetiție într-un imobil din municipiul Botoșani, unde locuiesc zeci de familii, multe fiind cu copii mici. Cele 94 de locuințe din Căminul Textila nu au niciun pic de căldură la calorifere, dar nici apă caldă, întrucât furnizorul de gaz a întrerupt alimentarea încă din luna august din cauza datoriilor.

Aceeași situație a fost și iarna trecută, când chiriașii care locuiesc în acest cămin au rămas fără căldură din cauza rău-platnicilor, fiind persoane care nu și-au achitat facturile la furnizorii de utilități chiar și de doi ani.

Dacă anul trecut situația s-a remediat în urma a numeroase demersuri făcute de Consiliul Local, printr-o reeșalonare a debitelor, acum s-a ajuns din nou în situația în care s-au acumulat datorii, care se ridică la 19.000 de lei, iar E.on nu va relua alimentarea cu gaz până când acestea nu vor fi achitate.

"Datorită restanțelor acumulate în timp și nereușind să încasez contravaloarea consumului de gaz din sezonul trecut și până în luna august, s-au acumulat niște debite la un anumit segment din cetățenii cazați în căminul Textila, deși sunt multe familii care au reușit să își achite debitele, trei sferturi sunt cu plata la zi. Sunt 22 de locatari care nu au plătit la gaz de 2-3 ani. E.on gaz a sistat furnizarea și nu reușim să obținem anumite eșalonări pentru că, fiind o firmă privată, mi se spune că nu am dat banii la timp și sistează. Pe data de 18 august s-a sistat furnizarea gazului", a precizat Ioan Balan, președintele Asociației de proprietari de la Căminul Textila.

O variantă luată în calcul a fost cea a racordării Căminului Textila la rețeaua centralizată de termoficare, dar costurile s-ar fi ridicat la 500.000 de lei.

"Sper ca săptămâna aceasta să reușim să dăm drumul la gaz. Toți banii care se încasează se dirijează către E.on Gaz. Nu se poate face debranșarea individuală, dacă debranșează zece camere în loc să scot căldura cu 1 milion vine cu două milioane și nu au nicio vină cei care plătesc la timp facturile", a mai spus președintele Asociației de proprietari.

Reprezentanții societății Locativa poartă discuții cu cei de la compania de gaz pentru a vedea cum se poate rezolva această problemă și încearcă să obțină din nou o eșalonare a datoriilor. 

"Singurul lucru pe care îl putem face este să apelăm la toți rău-platnicii de acolo să își achite datoriile. Deja o persoană a fost evacuată săptămâna trecută, sperăm să recuperăm suma și orice încasare de acolo se dă la E.on Gaz. Anul trecut s-a creat un mic precedent și anumite persoane certate cu legea au avut grijă să creadă că mai este o pomană. Pomana de anul trecut nu mai există, motivat de faptul că nu putem găsi tot felul de persoane care să plătească aceste datorii ale unora care sunt nepăsători. Instalatorii noștri merg și sigiliează caloriferele. Apelăm și la această metodă, și dacă vine și plătește dăm drumul imediat. Nu Locativa nu vrea să dea drumul la căldură, ci E.on Gaz a sistat din cauza datoriilor", a menționat Florinel Gornea, directorul societății Locativa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
223

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
182

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
109

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...